OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δεν ανακοίνωσε υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων ο Αλέξης Τσίπρας

Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων και οι ευρωεκλογές αναμένονταν εξ αρχής να μονοπωλήσουν σήμερα το ενδιαφέρον της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες άνοιξαν στις 11:00 με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ανακοινώσει υποψήφιο Δήμαρχο για τον Δήμο της Αθήνας. Αρκέστηκε μόνο στο να καλέσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εμπιστευθούν τις τοπικές συλλογικότητες για την ανάδειξη των υποψηφίων δηλώνοντας με έμφαση: «Έχουμε σημαντική παρακαταθήκη των συλλογικοτήτων μας ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Και θα ήθελα να παρακινήσω την ΚΕ να τις αφήσουν να επιλέξουν μόνες τους και να φέρουν στο προσκήνιο τα νέα πρόσωπα» ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στην οικονομία και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Εδώ και εβδομάδες πάντως ο Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας της Κ.Ε Πάνος Σκουρλέτης αναζητούν να βρεθεί μια «μάχιμη» υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας και όπως φαίνεται ούτε αυτό το σαββατοκύριακο θα λήξει το «θρίλερ» της εν λόγω υποψηφιότητας. Είναι βέβαιο πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της Κ.Ε. εκτός αν γίνει κάποια κίνηση ματ και ανακοινωθεί νωρίτερα ο εκλεκτός.

Το «πράσινο φως» πήρε μέχρι στιγμής από την Πολιτική Γραμματεία η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα για τον Δήμο Πειραιά, ενώ αναμένεται και επίσημα η ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice