Από το… επιλέξτε οι πολίτες τους καλύτερους στο διαγράφω τους «αντάρτες»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πριν δυο μήνες και συγκεκριμένα στις  16 Οκτωβρίου, από την Κορινθία όπου βρίσκονταν, ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχετικά με τα χρίσματα για τους Δήμους της χώρας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως είχε αναφέρει σχετικά: «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις Περιφέρειες. Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα.

Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους».

Σήμερα και κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ σε σύσκεψη κομματική των «γαλάζιων» Δημάρχων ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε: «μεταφέροντας όπως είπε την προσωπική επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ομοψυχία και καθολική στήριξη στις κεντρικές επιλογές των προσώπων και αναφορικά με τους «αντάρτες» επεσήμανε ότι σε όσους παρουσιάζουν διασπαστικές συμπεριφορές σε πρώτη φάση θα γίνει συζήτηση για να μην κατέλθουν ως υποψήφιοι, ωστόσο σχετικά με όσους εμμένουν στην απόφασή τους και δεν κάνουν πίσω, για χάρη της ενότητας της παράταξης δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και διαγραφές».

Από την αρχική θέση του Προέδρου για αυτοδιοικητική ελευθερία έκφρασης των πολιτών καταλήξαμε στην απειλή διαγραφών από τον Γραμματέα σε όποιους τολμήσουν να μην συμμορφωθούν στον κομματικό εκλεκτό. Δεν αντέχουν τα κόμματα να αφήσουν να εκφραστούν αυθόρμητα και ελεύθερα οι τοπικές κοινωνίες. Ο παλαιοκομματισμός βγαίνει και πάλι νικητής. Τα ίδια έχουμε και στο ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Χαρίτσης δήλωνε η αριστερά δεν δίνει χρίσματα και ο Σκουρλέτης από την Κουμουνδούρου μοιράζει χρίσματα σε Μπελαβίλα, Νοτοπούλου και Ηλιόπουλο. Δυστυχώς μένουμε στα λόγια και ούτε ο Καποδίστριας , ούτε ο Καλλικράτης , ούτε ο Κλεισθένης μπόρεσαν να νικήσουν το τέρας του κομματισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση , τουλάχιστον στον πρώτο βαθμό μιας και ο δεύτερος βαθμός έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.
Σχολιάστε