Απλήρωτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς στην Καλαμπάκα-Ζητούν εξόφληση για να μην κάνουν Χριστούγεννα χωρίς χρήματα

Το χρώμα του χρήματος περιμένουν να δουν οι εργαζόμενοι μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Μετεώρων καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχουν εξοφληθεί για τα δεδουλευμένα τους.

Πρόκειται για συνολικά 100 εργαζόμενους οι οποίοι έπιασαν δουλειά στο Δήμο από τον περασμένο Οκτώβριο και όπως πληροφορούμαστε ακόμη δεν έχουν λάβει τον πρώτο τους μισθό καίτοι καθημερινά παράγουν έργο στους τομείς όπου έχουν τοποθετηθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατ΄ επανάληψη έχουν ζητήσει από τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής να πληροφορηθούν γιατί καθυστερεί η εξόφλησή τους και ζητούν να διευθετηθεί άμεσα το θέμα καθώς έχουν ανάγκη από τη δουλειά και ως εκ τούτου από το μισθό τους ώστε να μην κάνουν Χριστούγεννα χωρίς χρήματα αυτοί και οι οικογένειες τους ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν όπως είπαν και σοβαρό πρόβλημα μιας και αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά χιλιόμετρα για να πάνε για δουλειά και έχουν ανάγκη να πληρώνουν είτε εισιτήρια είτε καύσιμα.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι οι καταστάσεις πληρωμής των εργαζομένων για το μήνα Οκτώβριο εστάλησαν σταδιακά στον ΟΑΕΔ καθώς αναλόγως έγιναν και οι προσλήψεις των εργαζομένων της Κοινωφελούς ενώ κανονικά εστάλησαν και οι καταστάσεις του μηνός Νοεμβρίου.

Ωστόσο το ρώτημα που τίθεται και χρήζει απάντησης είναι ότι εφ΄ όσον οι καταστάσεις πήγαν στον ΟΑΕΔ για την πληρωμή των 100 εργαζομένων γιατί καθυστερεί η καταβολή της μισθοδοσίας τους και το καλύτερο θα είναι οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν τα δεδουλευμένα τους καθώς οι ανάγκες διαβίωσης είναι μεγάλες και πολλές.

Θανάσης Βλάχος

[email protected]

 
Σχολιάστε