Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς, ο Γιάννης Δαρδαμανέλης

Την «επανεκκίνηση της Καλαμαριάς» θέτει ως βασικό στόχο ο 38χρονος υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, πολιτικός μηχανικός, ο οποίος έδωσε σήμερα την πρώτη συνέντευξη Τύπου για την υποψηφιότητά του, παρουσιάζοντας και το όνομα της παράταξής του, «Γενιά Δημιουργίας».

Ο κ.Δαρδαμανέλης, ο οποίος έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, επισήμανε ότι αυτή η νέα δημοτική κίνηση «εκφράζει μια γενιά που σε μεγάλο βαθμό δεν ασχολείται με τα κοινά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή μας, η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτή τη συμμετοχή». Τόνισε ότι στόχος και ελπίδα είναι να δημιουργήσει μαζί με τους συνεργάτες του «έναν τόπο καλύτερο, με περισσότερες ευκαιρίες και λιγότερα προβλήματα», διευκρινίζοντας ότι ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος και ενωτικός, χωρίς αποκλεισμούς. «Είναι κίνηση πολυκομματική, πολυσυλλεκτική, ενωτική, θέλουμε να συνθέσουμε προτάσεις απόψεις, σχέδια» σχολίασε.

Παρουσίασε δε τις προτεραιότητες του προγράμματος, που αναπτύσσεται σε πέντε βασικούς άξονες. Δίνει  έμφαση, πρώτον, στη νεολαία, την επιμόρφωση και τη διασύνδεση εκπαίδευσης – επαγγέλματος. Δεύτερον, στην εξωστρέφεια του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με φορείς, όμορους δήμους, την Περιφέρεια, πανεπιστήμια και επιμελητήρια, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων. Τρίτον, στη διεκδίκηση χώρων που χρειάζεται ο δήμος  Καλαμαριάς και δεν ανήκουν σε αυτόν και, τέταρτον, στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον δήμο και στην ανασύσταση υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, όπως τόνισε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης. Πέμπτος κεντρικός άξονας της δημοτικής κίνησης είναι, όπως ανέφερε, η ισόρροπη ανάπτυξη της Καλαμαριάς. «Βλέπουμε μεγάλες ανισότητες σε περιοχές όπως ο Φοίνικας και η Κρήνη. Μέλημα μας είναι τα πρώτα προγράμματα που θα εξασφαλίσουμε να αξιοποιηθούν σε αυτές τις περιοχές» εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει το έργο της υφιστάμενης δημοτικής αρχής, σύμφωνα πάντα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Δαρδαμανέλης έκανε λόγο για «διαρκή στασιμότητα», επισήμανε ωστόσο, ότι προσωπική επιλογή του ιδίου και των συνεργατών του να μην ασχοληθούν με αυτά που έχουν γίνει «αλλά με αυτά που θα κάνουμε εμείς».

Ο 38χρονος υποψήφιος δήμαρχος δεν έκρυψε ότι είναι μέλος της Ν. Δ., αλλά σημείωσε μεταξύ άλλων πως «επιδίωξή μας είναι να εκφράσουμε τη δημιουργία όσον αφορά το ψηφοδέλτιο, για αυτό και συμμετέχουν άνθρωποι της εργασίας και θέλουμε τη στήριξη του λαού της Καλαμαριάς. Υποστήριξε ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής συνδυασμών, που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης ανέφερε ότι το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και μέχρι τις εκλογές θα είναι εφαρμόσιμο και κοστολογημένο.
Σχολιάστε