OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Χαρίτσης: «Τις επόμενες μέρες στη Βουλή η ρύθμιση για τις μόνιμες θέσεις στο Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου, πραγματοποίησαν συνάντηση, σήμερα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της συνάντησης ενώ τόνισε πως «σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα» αποκαλύπτοντας πως τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση για τις μόνιμες θέσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αμέσως μετά από τη συνάντηση ο κ. Χαρίτσης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σημείωσε:

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για το Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά. Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα.

Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα. Η δέσμευση η δική μας και του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη: ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες».

 

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice