OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τρία επενδυτικά σχέδια άνω των 37 εκατ. ευρώ στη Ροδόπη

Ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της περιοχής τέθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε στην Κομοτηνή η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, το δήμαρχο Ιάσμου Καδήρ Ισμέτ και το δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη.

Η υφυπουργός – όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση – αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε το επόμενο διάστημα αποτελεσματικότερες συνέργειες προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι πόροι που για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δίνει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κ. Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη στα επενδυτικά προγράμματα “ΦιλόΔημος” και “ΦιλόΔημος ΙΙ”, που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων. Οι δήμοι Ροδόπης – σημείωσε η υφυπουργός – έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στην επισκευή σχολείων και αύλειων χώρων, μηχανολογικού εξοπλισμού, αγροτικής οδοποιίας, χαρακτηρίζοντάς τα ανάσα ζωής για τους Δήμους και καταλύτη για τη μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών της Θράκης.

Επίσης, η κ. Νοτοπούλου, ενημέρωσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις δυνατότητες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος που υλοποιεί το ΥΜΑΘ. Ενδεικτικά, ανέφερε, ότι η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του ΥΜΑ-Θ ενέκρινε στο νομό Ροδόπης, με τον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016, τρία επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιλέξιμου κόστους 37.540.067 ευρώ. Περιέγραψε, ακόμη, μια εξαιρετικά αισιόδοξη – όπως τη χαρακτήρισε – περίοδο που ανοίγεται για την επόμενη πενταετία με κοινωνικές δομές, όπως το νοσοκομείο Κομοτηνής, με υποδομές, καθώς και τη σύνδεση των οικιακών δικτύων με φυσικό αέριο εντός του 2019.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Οργάνης, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Απαντώντας ακόμη σε αίτημα στήριξης των τριών μειονοτικών σχολείων της Οργάνης, Ασωμάτων, Άνω Δροσίνης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η κ. Νοτοπούλου, ανακοίνωσε στους μαθητές πως με την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας “βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατ’εξαίρεσης χρηματοδότησης της μαθητικής εκδρομής”. Επιπλέον, εξήρε το πλούσιο έργο που επιτελεί στην περιοχή το Δ’ Σώμα Στρατού στην περιοχή. κοινωνικής συνοχής.

Σχετικά Άρθρα

Η Κρίστη Αγαπητού στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα

otavoice

Ο περιφερειάρχης Φ. Σπανός για την 80η επέτειο του Γοργοποτάμου

otavoice

ΕΝΠΕ: Συμβολική επίσκεψη – μήνυμα στήριξης στους Έλληνες ακρίτες

otavoice

ΚΕΔΕ- Δήμαρχος Χανίων: Είμαστε στην κορυφή των ψηφιακών υπηρεσιών

otavoice

Σύμβαση για αποκατάσταση και ανάδειξη γέφυρας στις εκβολές ποταμού Ταυρωνίτη στο Δήμο Πλατανιά

otavoice

Βριλήσσια: Ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνική θωράκιση & τις θεσμικές παραμβάσεις

otavoice