OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τατούλης: “Τα χρίσματα τα δίνουν οι πολίτες όχι τα κόμματα”

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε τη Δευτέρα στην Καλαμάτα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Ντίνας Νικολάκου και Αντωνίας Μπούζα στην αίθουσα Π. Φωτέας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης – όπως ενημέρωσε η κ.Νικολάκου έφευγε για την Μάλαγα της Ισπανίας και δεν ήταν δυνατό να παραβρεθεί.
Ο Πέτρος Τατούλης απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στις εκλογές, στη στήριξη από πολιτικά κόμματα στη «Νέα Πελοπόννησο», την παράταξή του, την οποία δεν ζήτησε ποτέ από κανέναν, όπως υπογράμμισε, για τους πολιτικούς του αντιπάλους κκ. Νίκα και Δέδε, αλλά και για την πολιτική μετά την, ενδεχόμενη, ήττα του στις εκλογές.

Στην αρχή, ο κ. Τατούλης έκανε μια μικρή τοποθέτηση, αναφέροντας ότι τα χρίσματα τα δίνουν οι πολίτες και μόνο οι πολίτες, ενώ τα αναπτυξιακά σχέδια στη λογική των δημοτικών αρχών αποτελούν πλάνες και ότι μόνο η περιφερειακή διακυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει αναπτυξιακά έργα.

Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και για τη μετανάστευση μισού εκατομμυρίου νέων ανθρώπων που αναζήτησαν την τύχη τους σε άλλα κράτη, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε προτείνει την κατάρτιση συγκεκριμένων ειδικών προγραμμάτων για τη βοήθεια των νέων ανθρώπων αλλά και ήδη το 2015 είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενταχθεί στα μνημόνια η απόφαση της Συνόδου της Μπολόνια.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον αντίπαλό του, υποψήφιο με τη ΝΔ Παναγιώτη Νίκα, λέγοντας ότι δεν δείχνει σοβαρότητα, διατυπώνοντας την άποψη ότι θα λύσει το δημογραφικό, παρακαλώντας να υπάρξει η δέουσα σοβαρότητα για ορισμένα πράγματα.

Ακολούθως, ερωτηθείς ξεκάθαρα τι συνέβη και η ΝΔ δεν έδωσε τη στήριξή της στον ίδιο και στην παράταξή του, ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» είναι υπερήφανη που εγκαινίασε μια νέα πολιτική φιλοσοφία, μια νέα πολιτική θέση που σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είπε, κατέκτησε την επικράτεια και κυρίως έγινε πραγματικότητα για το σύνολο των πολιτών: «Ανατρέψαμε μια κοσμοθεωρία φτιάχνοντας έναν ακομμάτιστο συνδυασμό, δεν ζητήσαμε ποτέ το χρίσμα ή τη στήριξη.

Το 2010 πορευτήκαμε και το 2014 ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, δήλωσε ότι στήριζε την προσπάθειά μας λόγω του μεγάλου μας έργου –και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια».

Δεν έκανα ούτε ρούπι πίσω για να κρατήσω την ανεξαρτησία της «Νέας Πελοποννήσου», και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ως προς την ερώτηση αν θα υπηρετήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης, εφόσον χάσει τις εκλογές, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι θα τηρήσει ως κόρην οφθαλμού, όπως κάνει πάντοτε, την εντολή των πολιτών και, τολμώντας να κάνει κάποια πρόβλεψη, είπε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» θα κερδίσει τις εκλογές.

Ακολούθως, του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον κ. Νίκα, και ο ίδιος απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να σχολιάσει το οτιδήποτε, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Είπε, όμως, ότι η πρόταση Νίκα να δοθεί το ΕΣΠΑ στους Δήμους είναι ανεδαφική και ζήτησε να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, ώστε να μην λέγονται λόγια και προτάσεις «του αέρα».

Όσο για τον κ. Δέδε, ο οποίος, όπως φαίνεται, είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τατούλης αρκέστηκε να αναφερθεί στην πολιτική του διαδρομή:
«Ο κ. Δέδες ήταν αντιπεριφερειάρχης μου, παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης για να δημιουργήσει πάλι τον κομματικό του φορέα, το ΠαΣοΚ, δηλαδή. Παραιτήθηκε για να γίνει ΓΓ σε μια άλλη παράταξη, οι πολίτες θα το κρίνουν αυτό το πράγμα».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τέλος, σχολίασε:
“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει ανθρώπους που θα εκφράσουν την πολιτική του”.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχετικά Άρθρα

Σπάει τα κοντέρ το ευρηματικό σποτάκι υποψηφίου της “Ενωμένης Εορδαίας”

otavoice

Περιοδεία Πέτρου Τατούλη και «Νέας Πελοποννήσου» αύριο στην Αρκαδία

otavoice

Το όραμά της για το Δήμο Βόλβης παρουσίασε η Β. Πολυζωίδου στην Ασπροβάλτα

otavoice

Χαρδαλιάς: Τα Ναυπηγεία του Περάματος, έχουν αποκτήσει ξανά ζωή!

otavoice

ΔΕΥΑ Τρικάλων: Μη πόσιμο το νερό σε έξι Κοινότητες

otavoice

Αύριο ο 11ος αγώνας δρόμου «Γεώργιος Αποστολάκης», στην Νέα Χαλκηδόνα

otavoice