OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης για τον βασανισμό έγκλειστων ζώων

Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης μετά από μήνυση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για τις συνθήκες που επικρατούν στο δημοτικό κυνοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας είναι υπαίτιος για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων και καταλογίζει στον συλληφθέντα «κουρέλιασμα της νομοθεσίας» και «κουρέλιασμα κάθε αξίας και ιδανικού».

Η ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα  κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Το μόνο που κατάφεραν  ήταν να γελοιοποιηθούν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη που είδε μέρος των όσων τραγικών λάμβαναν χώρα μέσα στα Νταχάου κυνοκομεία τους.

Οι ακτιβιστές φιλόζωοι πολίτες στην Σπάρτη  έχουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας γιατί παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση.

Η Ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πρωτοστάτησε για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη τόσων ζώων.

Χρόνια τώρα, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση καταγγέλλει την ντροπή αυτή της χώρας, χρόνια τώρα ζητάει να κλείσουν οι αποθήκες αθώων ψυχών, χρόνια τώρα ζητάει απο την πολιτεία να πάρει τις σωστές και αποτελεσματικές αποφάσεις, ώστε να σταματήσει πλέον η ακραία κακοποίηση  χιλιάδων ζώων που ζουν κι άλλων τόσων που πέθαναν μέσα στα κολαστήρια δημοτικά κυνοκομεία.

Η  προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σπάσει το απόστημα, να αλλάξει η σχέση καταδυνάστευσης  των ζώων από το είδος μας.

Ελπίζουμε η Σπάρτη σήμερα, ο Βόλος χθες, η Φλώρινα, η Κομοτηνή, οι Σέρρες, η Λήμνος ατελείωτος ο κατάλογος της σύγχρονης ελληνικής ντροπής, να γίνει η αφορμή να γυρίσουμε ως χώρα σελίδα στο θέμα αυτό .

Το ΥΠΑΑΤ αλλά και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν  με ποιες αποφάσεις και μέτρα θα μπορέσουν να φθάσουν στο ζητούμενο.

Στον πολιτισμό.

Ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Σ. Αραχωβίτης μας υποσχέθηκε, ότι θα γίνει ευρύς έλεγχος στα δημοτικά κυνοκομεία και σε κάθε χώρο, όπου δυστυχούν και βασανίζονται ζώα.

Αναμένουμε πράξεις.

Γιατί από λόγια χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Μήλου: Αντικατάσταση διπλού αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης

otavoice

Πάτρα: Συλληπητήρια Πελετίδη για το θάνατο του Ορθοπεδικού Νίκου Καλαμακίδη

otavoice

Αποφασιστικό βήμα για την ανέγερση του 6ου Λυκείου στο Πάτημα Χαλανδρίου

otavoice

Χιόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου- Κλειστά τα σχολεία και διακοπές ρεύματος

otavoice

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι, Σύμβουλοι & Πρόεδροι Επιτροπών στο Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Επίτιμοι δημότες Λαυρεωτικής, το ζεύγος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου (Βίντεο)

otavoice