OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο

Όλα τα φώτα πέφτουν στη Σύρο την προσεχή εβδομάδα όπου ο Δήμος Σύρου –Ερμούπολης και ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός θα φιλοξενήσουν το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, με θέμα: «Οι Δήμοι μοχλός Ανάπτυξης και Προόδου των Νησιών μας».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα νησιά μας αλλά και την Αυτοδιοίκηση και η θεματολογία του είναι άκρως επίκαιρη. Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 15:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί το Ακτοπλοϊκό Συνέδριο Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο.

Το παρών θα δώσει και ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης όπου θα είναι ομιλητής τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, στην τέταρτη ενότητα με θέμα «Νησιωτικότητα στους άξονες: Αναπτυξιακή Προοπτική, Δομές Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορικό Ισοδύναμο, Διασύνδεση και Μεταναστευτικό – Ασφάλεια». Ο Δήμαρχος Άνδρου θα μιλήσει συγκεκριμένα για τον  δεύτερο άξονα που αφορά τις δομές υγείας και πρόνοιας.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ξεκινάει με το Ακτοπλοϊκό Συνέδριο Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, και ώρα 10:00 – 15:30, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, παραγόντων της κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και σχεδόν όλων των δημάρχων των δύο νομών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες των νησιών και θα κατατεθούν προτάσεις ενόψει της επερχόμενης δρομολογιακής περιόδου.

Ακολούθως, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την επομένη, 20 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή του νέου νόμου «Κλεισθένη», τη νησιωτικότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο, τον Φ.Π.Α. στα νησιά και άλλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα.

Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, βουλευτές, υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης, κ.ά.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice