Συνάντηση του Δημάρχου Μετεώρων-Διευθυντή ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στα μέσα Νοεμβρίου τοποθετείται χρονικά η σύνδεση φυσικού αερίου με τους καταναλωτές των δικτύων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Καλαμπάκα.

Αυτό προκύπτει μετά την συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Σινάνης με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου  κ. Μπακούρας τον ενημέρωσε αρχικά  για την πορεία των εργασιών του δικτύου φυσικού αερίου, καθώς και του Σταθμού Αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Καλαμπάκα. Ακολούθησε συζήτηση για τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών που αφορούν την τροφοδότηση με φυσικό αέριο του ήδη κατασκευασμένου δικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με δηλώσεις της η κ. Καλογήρου, στέλεχος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανέφερε ότι μέχρι 15 Νοεμβρίου θα γεμίσει το δίκτυο που έχει ήδη κατασκευαστεί και θα δοθεί προς χρήση στους καταναλωτές που  έχουν υπογράψει συμβάσεις ενώ ανακοίνωσε ότι μεταξύ Δήμου και εταιρείας υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα δημόσια κτίρια που βρίσκονται εντός του δικτύου τροφοδοσίας.

Η κ. Καλογήρου αποκάλυψε ακόμη ότι εκτός του αρχικού σχεδιασμού για κατασκευή δικτύου τριών χιλιομέτρων μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί συνολικά πέντε χιλιόμετρα και οι εργασίες συνεχίζονται ασταμάτητα ώστε βάσει του αριθμού των αιτήσεων για συνδέσεις να επεκταθεί το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου και σε περιοχές βάσει αξιολόγησης της ζήτησης και φυσικά μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η πόλη.

Ο σταθμός αποσυμπίεσης είναι ήδη έτοιμος όπως είπε και ερωτηθείσα σχετικά απάντησε ότι η επέκταση των δικτύων προς Καστράκι και Μετέωρα αυτή την ώρα δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας αλλά εφ΄ όσον υπάρξει ενδιαφέρον η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα κινηθεί αναλόγως.

Θανάσης Βλάχος

 

 
Σχολιάστε