OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση Μπακογιάννη-Κρέτσου στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Οι δυο τους αναφέρθηκαν στο θέμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα για το έργο του Ασωπού, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου ανέφερε πως: «Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Τον ευχαρίστησα για την πολύ καλή συνεργασία και καλωσόρισα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησα να αυξηθούν περεταίρω οι προσπάθειες για να επιταχυνθεί η απορροφητικότητα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που διαπίστωσα ότι το εμβληματικό έργο του Ασωπού, που στοχεύει στην εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και στον εκσυγχρονισμό του βιομηχανικού πάρκου των Οινοφύτων, προχωράει με σταθερό ρυθμό. Είμαι σίγουρη ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του και να συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική συνεργασία. Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα στον κ. Μπακογιάννη».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε: « Είχαμε μία σημαντική συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu. Πολύ θετική η αποτίμηση της προσπάθειας μας στην Περιφέρεια, όχι μόνο για να πιάσει τόπο κάθε ευρώ του ΕΣΠΑ, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εδώ έχει ανοίξει ήδη και η συζήτηση για τη νέα προγραμματική περίοδο του 2021-2027. Μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Αθηναίων, αρκεί να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Με σοβαρό σχεδιασμό και ξεκάθαρους στόχους».

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice