Στην άσκηση ετοιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου ο Χαρ. Κόκκινος

Στην επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας και στη λήψη μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, μαζί με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου της Π.Ν.Αι. (κ.κ. Νίκο Χατζηγεωργίου και Εμμανουήλ Χρύση) στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που αφορά τη διαχείριση των φυσικών κινδύνων και των εκτάκτων αναγκών και τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας για φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

Μιλώντας στους μαθητές ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της ψυχραιμίας τους όταν εμφανίζονται τα έκτακτα ακραία φαινόμενα και την ενημέρωση που πρέπει να διαθέτουν για τις προληπτικές δράσεις που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπισή τους.

Συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους και την επιτυχημένη άσκηση και ζήτησε και τη συνδρομή των γονέων στη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται και τη συνεργασία με τις αρχές.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος και των συναρμοδίων με την Πολιτική Προστασία φορέων.
Σχολιάστε