Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στο Δήμο Σκιάθου – Έπεσε από στύλο της ΔΕΗ στην προσπάθεια αλλαγής λαμπτήρα σε φωτιστικό

Εργατικό ατύχημα είχε συμβασιούχος του Δήμου Σκιάθου όταν έπεσε από ύψος 5,50 μέτρων στην προσπάθεια του να αλλάξει λαμπτήρα φωτισμού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skiathoslife.gr, ο άτυχος συμβασιούχος προσπαθώντας να αλλάξει τον λαμπτήρα φωτισμού της ΔΕΗ τον τίναξε το ρεύμα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος από ύψος 5,50 μέτρων. Για καλή του τύχη ο δεύτερος συνάδελφος που ήταν κάτω στην σκάλα ενημέρωσε άμεσα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Άμεσα έφτασε στο σημείο το Ασθενοφόρο όπου παρέλαβε τον τραυματισμένο εργάτη του Δήμου και έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μετά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί αποφάσισαν την διακομιδή του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με ελικόπτερο όπως και έγινε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αλ. Παπαδιαμάντης. Συνοδευόμενος από γιατρό του Κέντρου Υγείας ο εργαζόμενος μπήκε στα έκτακτα όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Προς το παρόν έχει διαπιστωθεί πως ο  59χρονος άνδρας έσπασε δύο σημεία στη λεκάνη του, δύο πλευρά και τον καρπό του.

Ακολούθησε ανακοίνωσή της ΔΑΣ ΟΤΑ όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το εργατικό «ατύχημα» στο  Δήμο Σκιάθου,  με τραυματισμό συμβασιούχου υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας που ανέβηκε σε στύλο για να αλλάξει λάμπα χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη δραματική υποστελέχωση των Υπηρεσιών και τις σοβαρές ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών.

Έχοντας επιβάλει την «κανονικότητα» της εντατικοποίησης και τη μετατροπή των εργαζομένων  σε ανθρώπους-ορχήστρα για να καλυφθούν οι ανάγκες,  αδιαφορούν παγερά για την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό  και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δεκάδες  θανατηφόρα περιστατικά, όπως προχθές στο Δήμο Ασπροπύργου.

Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε ως τάξη στο βωμό της εντατικοποίησης; Ως πότε εργαζόμενοι στα 60 τους θα παίζουν κορόνα-γράμματα τη ζωή τους για ένα μεροκάματο;

Εκφράζουμε στο συνάδελφο  τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και καλούμε το Δήμο Σκιάθου να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και όλους τους εργαζομένους  να παλέψουν για την άμεση εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας μαζικά  στην απεργία της 14ης του Νοέμβρη».
Σχολιάστε