OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Σκληρή επίθεση Τατούλη σε Πολάκη: Μιλά για «Μαυρογιαλούρους» και «κουμπουράδες»!

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για τα έργα αναβάθμισης Κέντρων Υγείας στην Πελοπόννησο. Μετά τη δημοσοποίηση των σχετικών αποφάσεων του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ακολούθησε μία ανακοίνωση της Περιφέρειας που μιλά για Μαυρογιαλούρο πολιτικό των περασμένων εικοσαετιών.

Αιτία ήταν η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου ο οποίος ανάρτησε κείμενο που έριχνε λάδι στη φωτιά και επετίθετο προσωπικά στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας έγραψε:

«Με χθεσινές υπουργικές αποφάσεις ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υπέγραψε την αναβάθμιση των ΚΥ Μεγαλόπολης-Άστρους και Γαργαλιάνων συνολικού προυπ. 1.040.000€. με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Έπονται και τα υπόλοιπα. Αυτό που απομένει τώρα πια είναι η Περιφέρεια Πελ/σου να αναλάβει τις ευθύνες της και να τρέξει τάχιστα τις διαδικασίες όπως ορίζουν οι υπουργικές αποφάσεις. Το επισημαίνουμε αυτό ιδιαίτερα, διότι οι συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έπρεπε να είχαν γίνει από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. Η αδιαφορία όμως οδήγησε τότε στο να χαθούν οι κοινοτικοί πόροι. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε τούτη τη φορά να μην πάει χαμένη και αυτη η ευκαιρία για τα συγκεκριμένα ΚΥ. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κύριε Περιφερειάρχα!!!!».

Δεν άργησε όμως να έρθει και η απάντηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία δήλωσε έκπληκτη με τα όσα ανέφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας και προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες και παλαιοκομματικές συμπεριφορές. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε οξείς τόνους χαρακτήρισε «Μαυρογιαλούρο» και «κουμπουρά» τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Στην ανακοίνωση-απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα έργα αυτά τα μελέτησαν και τα ωρίμασαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος και εξασφάλισε τη χρηματοδότησή τους.

Το ίδιο έχει άλλωστε συμβεί στα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του συνόλου των δομών υγείας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε αφορά τα μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, όπως της Καλαμάτας, της Σπάρτης, της Κορίνθου, του Ναυπλίου, του Άργους, είτε αφορά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Τονίζουμε στον κ. Πολάκη ότι θα καλό θα ήταν να κοιτάξει τα του οίκου του, γιατί η Πελοπόννησος έχει πολίτες ενημερωμένους και υπεύθυνους, οι οποίοι γνωρίζουν ποιος πραγματικά ασχολείται, εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και υλοποιεί ολοκληρωμένα έργα προς όφελός τους.

Η Πελοπόννησος διαθέτει άλλη κουλτούρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά του, που συνεχώς εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και τους θεσμούς. Ασχολούμαστε μαζί του τελευταία φορά, γιατί στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν «οπλοφόροι ή κουμπουράδες». Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, υπάρχει συνεννόηση και εμπιστοσύνη με τους πολίτες, που στηρίζουν την πολιτική και το έργο μας».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Καλαμάτας στο Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

otavoice

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στο γραφείο του Δημάρχου Ορεστιάδας

otavoice

Δημιουργήθηκε το 2ο βοτανικό μονοπάτι Σίφνου

otavoice

Στους έβδομους ουρανούς για το 7ο αστέρι ο “πράσινος” δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: Νέος εξοπλισμός από την Περιφέρεια σε 2η ΕΜΑΚ και εθελοντές

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Food and Drink Expo”

otavoice