ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλειστά τη Δευτέρα (19/11) τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων σε ένδειξη πένθους για τον άτυχο οδηγό

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά το τραγικό δυστύχημα τα ξημερώματα της Παρασκευής στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στον ΧΥΤΑ της Φυλής, με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου που κόστισε τη ζωή στον οδηγό.

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ατυχήματα των προηγούμενων εβδομάδων τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στη Σκιάθο κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων Κυβερνητικών Υπηρεσιών και των Αιρετών» ενώ έκανε λόγο για παντελή έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και υπογράμμισε επίσης και το κακοσυντηρημένο και πολλές φορές επικίνδυνο μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν.

Παράλληλα γνωστοποίησε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της πως τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Δίχως τέλος πλέον οι θάνατοι συναδέλφων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Ημέρα με την ημέρα, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων Κυβερνητικών Υπηρεσιών και των Αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Μετά τον ακαριαίο θάνατο του συναδέλφου στον Ασπρόπυργο το πρωί της περασμένης Παρασκευής (9-11-2018) και πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα των συναδέλφων,  σήμερα Παρασκευή 16-11-2018, στις 5 τα ξημερώματα, ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα συνέβη με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο οδηγός του οχήματος έχασε την ζωή του.

Ένα άλλο  χαρακτηριστικό γεγονός που προστίθεται στα εργατικά ατυχήματα είναι και στον Δήμο Σκιάθου που χρησιμοποίησαν ως ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος 6 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του. Τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων, όσο και οι Αιρετοί όλης της χώρας που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά θλίψη και οδύνη της για την απώλειά των συναδέλφων και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των εκλιπόντων.»

 

 
Σχολιάστε