OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Τρία σημαντικά έργα οδοποιίας στην Εύβοια

Την υπογραφή συμβάσεων για τρία πολύ σημαντικά έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Εύβοιας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού, δρόμων που εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

«Στόχος είναι να βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα της καθημερινότητας στη Στερεά Ελλάδα. Οι μετακινήσεις αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια γι αυτό. Δεν σταματάμε ούτε μέρα να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και να παρεμβαίνουμε για την ασφάλεια των δρόμων. Για να τους κάνουμε σύγχρονους και με υψηλές προδιαγραφές» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης κατά την ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που ξεκινούν.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Φάνης Σπανός, αφού έδωσε τις λεπτομέρειες των έργων, τόνισε: «Ξεκινούμε τρία πολύ σημαντικά έργα που βοηθούν στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών του Νομού μας. Η βελτίωση της βατότητας των δρόμων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας. Και κάθε μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου μας για έναν νέο οδικό χάρτη και ασφαλείς μετακινήσεις».

Αναλυτικά, τα έργα:

Στη Χαλκίδα ξεκινάει συντήρηση, με ασφαλτικές και χωματουργικές εργασίες, οδοστρωσία, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και επισκευή βλαβών, με αφετηρία τον κόμβο Βασιλικού και σε μήκος 2,0 χλμ. παράλληλα με τον Λήλαντα ποταμό.

Στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτικών, χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και σήμανσης. Ειδικότερα προβλέπεται να γίνει άρση καταπτώσεων, καθαρισμός τάφρων, εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων (ζυμώματα), αποκατάσταση βλαβών υφιστάμενων τεχνικών έργων, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωση λάκκων, τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στα τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στην Σκύρο θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις με χωματουργικές εργασίες, τοποθέτηση στηθαίων, ασφαλτόστρωση, κατασκευή τάφρων, σήμανση και επισκευή βλαβών στους δρόμους Σκύρου-Λιναριάς, Σκύρου-Αρκίτσας, Σκύρου-Τραχύ.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice