Περιφέρεια Αττικής: Η Ρένα Δούρου στην ενημερωτική εκδήλωση για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας κατά 3 ακόμη έτη ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στην ενημερωτική εκδήλωση για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, το οποίο περιλαμβάνει παράρτημα για την εξυπηρέτηση Ρομά, είναι ένα από τα 55 Κέντρα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, με 13,3 εκατομμύρια ευρώ, για 3 χρόνια λειτουργίας. Με την επέκταση δε της λειτουργίας τους κατά 3 ακόμα έτη, ο συνολικός προϋπολογισμός από το ΠΕΠ Αττικής θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης έδωσαν το παρών η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και η Βουλευτής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Χαρά Καφαντάρη, ενώ την Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας.

Τα Κέντρα Κοινότητας θα υπάρχουν και μετά, όχι γιατί θέλουμε να επανεκλεγούμε, αλλά γιατί έλειπαν δεκαετίες από την πατρίδα μας και πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι το ζητούμενο είναι τα Κέντρα Κοινότητας «να μείνουνε, να είναι εδώ, να μην χρειαστεί να λειτουργήσουν ως ‘δίχτυ’ ασφάλειας εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, αλλά ως δομές ενημέρωσης και φροντίδας». «Κλείσαμε την πόρτα της επιτροπείας και δεν πρέπει να αφήσουμε σχισμή ή χαραμάδα ακολουθώντας παλιές πολιτικές», επισήμανε η ίδια προσθέτοντας: «Εύχομαι αυτό το Κέντρο να λειτουργήσει με διαφάνεια, με απολογισμό, με έργο, με αξιοπρέπεια».

Μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι από την Περιφέρεια Αττικής «έχετε το εχέγγυο ότι αυτά τα Κέντρα θα υπάρχουν και μετά, όχι γιατί θέλουμε να επανεκλεγούμε, αλλά γιατί έλειπαν δεκαετίες από την πατρίδα μας και πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

 
Σχολιάστε