OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Όλα έτοιμα για τον 16ο Ημιμαραθώνιο Τυρνάβος – Λάρισας

Για 16η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από τους Δήμους Τυρνάβου και Λαρισαίων ο καθιερωμένος πλέον ημιμαραθώνιος αγώνας την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Η αφετηρία θα γίνει από τον Τύρναβο και ο τερματισμός, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Οι οργανωτικοί φορείς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του αγώνα.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τυρνάβου κα Φανή Μπίλιου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου κ. Κώστας Χρυσοβελόνης, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Μιχάλης Αναστασίου, ο Διοικητής της Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής, η εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κα Κατερίνα Λαδοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ. Νίκος Γούλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σάββας Τσοπούρογλου και ο Γραμματέας της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας κ. Βασίλης Μελίγκας.

Ο κ. Καλογιάννης δήλωσε πως ο αγώνας αυτός διοργανώνεται για 16η χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό, λέγοντας πως πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που προσελκύει αθλητές από όλη την Ελλάδα. Τόνισε πως ο αγώνας προωθεί όχι μόνο το αθλητικό ιδεώδες, αλλά επίσης την συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.  Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου και έκανε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Από την πλευρά της η κα Μπίλιου υπογράμμισε πως ο ημιμαραθώνιος αγώνας είναι ένας σημαντικός και αναγνωρισμένος θεσμός, λέγοντας πως στόχος είναι η προώθηση του αθλητικού πνεύματος, η διάδοση του αθλητισμού αλλά και η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Τυρνάβου και Λάρισας.

Ο κ. Κωσταρόπουλος μιλώντας για τον ημιμαραθώνιο αγώνα, είπε πρόκειται για έναν αγώνα με διεθνή πιστοποίηση, κάτι που σημαίνει πως από την επόμενη χρονιά θα υπάρχει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Δήλωσε πως θα υπάρξουν τρεις αγώνες διαφορετικών αποστάσεων, 21 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων και για πρώτη φορά φέτος, 800 μέτρων για παιδιά και άτομα με αναπηρία, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Τέλος ο κ. Αναστασίου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Exalco και την την οικογένεια Καντώνια για την στήριξή τους στη διοργάνωση.

Πηγή: larissanet.gr

Σχετικά Άρθρα

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice

Κατάθεση Υπομνήματος του Προεδρείου ΠΟΠ-ΟΤΑ στον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ

otavoice