OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Θύμιος Καραΐσκος υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων

Tην υποψηφιότητα του για τον Δήμο Λαμιέων ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο Θύμιος Καραΐσκος. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας με το σύνθημα εμπρός για μια «ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ» γνωστοποίησε την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην “Purpur Gallery” και ήταν αποκλειστικά για εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι έλαβαν και το υλικό της εκδήλωσης σε ένα ειδικά σχεδιασμένο καλαίσθητο και οικολογικό “κουτάκι” που περιείχε ένα usb stick με υλικό της παρουσίασης.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ Θ.ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ

«Η απόφασή μου να είμαι επικεφαλής μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναγέννηση και την πρόοδο της πόλης, ως υποψήφιος Δήμαρχος, δεν ήταν απόφαση της στιγμής. Δεν προέκυψε αβασάνιστα και δεν προέκυψε μόνο μέσα από το “κάλεσμα” των συμπολιτών μου. Είμαι εδώ σήμερα γιατί, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτή την πόλη, αρνούμαι να συμβιβαστώ με τη σημερινή κατάσταση στην Λαμία. Με την  αδράνεια, την αδιαφορία, την εγκατάλειψη. Είμαι εδώ επίσης γιατί ως άνθρωπος που γνωρίζει καλά την Αυτοδιοίκηση, ξέρω ότι η Λαμία κρύβει μέσα της μια τεράστια δυναμική. Η πόλη αυτή έχει δυνάμεις και προοπτικές που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Αυτό που χρειάζεται είναι, να τις απελευθερώσουμε. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Με βάση το τρίπτυχο «Όραμα – Δουλειά – Αποτέλεσμα», ο Θύμιος Καραΐσκος έθεσε ως κεντρικούς στόχους την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Λαμίας και την ανάδειξη της πόλης σε επιχειρηματικό, τουριστικό κόμβο αλλά και κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης. Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας αποκάλυψε το όνομα του Συνδυασμού του για τον Δήμο: «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ. Αυτό είναι το όνομα που επιλέξαμε για τον Συνδυασμό μας, τοποθετώντας στον λογότυπό του το Κάστρο της Λαμίας, σημείο αναφοράς για την ιστορία της πόλης, αλλά και σύμβολο ισχύος, σιγουριάς και σταθερότητας σε ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις».

Δίνοντας το στίγμα μιας ομάδας με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων έδωσε έμφαση στα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει τα στελέχη του Συνδυασμού του: «…βασική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θέλει και μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αναφέρομαι σε ανθρώπους ικανούς, με φρέσκιες ιδέες και κυρίως με μια διαφορετική αντίληψη για τα κοινά. Ο Δήμος δεν αποτελεί ευκαιρία για βόλεμα. Μπαίνεις στην Αυτοδιοίκηση για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις. Είμαστε τυχεροί γιατί η Λαμία έχει πάρα μα πάρα πολλούς ικανούς ανθρώπους με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο τους. Με αυτούς θα προχωρήσουμε».

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσής του, ο Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Συνδυασμού του, οι οποίες μάλιστα θα τεθούν σε ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση, με στόχο ένα πρόγραμμα που θα απαντά αποτελεσματικά στις ανάγκες και θα πηγάζει από τους ίδιους τους πολίτες.

Σημεία από την ανακοίνωση του Θύμιου Καραΐσκου:

  • Για να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις και τις προοπτικές της πόλης μας υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

Χρειάζεται όραμα. Για έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό, που θα υπηρετεί τον πολίτη και τις ανάγκες του. Όραμα για έναν Δήμο που θα δίνει λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας και θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Για μια πόλη που θα χωράει τα όνειρα καθεμιάς και καθενός από εμάς.

Η δεύτερη είναι η δουλειά. Χωρίς να δουλέψεις δεν γίνεται τίποτα. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, δράσεων και έργων που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και κυρίως θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων μας. Όλων εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στη Λαμία. Ξέρετε, στον Δήμο έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Έχουν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες. Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος πρέπει να κάνουμε άλματα.

Αφήνουμε στην άκρη χρώματα και ιδεολογίες. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Η αφετηρία το καθενός μας μπορεί να είναι διαφορετική, όμως ο προορισμός είναι κοινός. Θέλουμε η μια πόλη – πρότυπο. Θέλουμε να χτυπά εδώ η καρδιά της Στερεάς, όχι μόνο ως έδρα της Περιφέρειας, αλλά ως κόμβος επιχειρηματικότητας, κέντρο τουρισμού, έρευνας και εκπαίδευσης.

Η τρίτη προϋπόθεση είναι το αποτέλεσμα. Δεν μένουμε στις καλές προθέσεις και τις ωραίες ιδέες. Αν οι συμπολίτες μας, μας εμπιστευτούν αυτή την αποστολή, θα επιδιώξουμε να κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας. Όχι στο τέλος της θητείας, αλλά κάθε μέρα, από την πρώτη κιόλας μέρα. Με αυτή την πολιτική κουλτούρα μπήκα στην Αυτοδιοίκηση και αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια.

  • Η ανάπτυξη δεν είναι μια αόριστη έννοια. Είναι το αποτέλεσμα μικρών και μεγάλων ενεργειών. Είναι προϊόν ενός στρατηγικού σχεδίου που σήμερα απουσιάζει από τον Δήμο της Λαμίας. Γιατί η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, μου έχει μάθει πως δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται, αλλά πολιτικές που πρέπει να υλοποιούνται. Δεν υπάρχουν στόχοι ανεκπλήρωτοι, αλλά προτάσεις που μέσα από την απαραίτητη τεκμηρίωση, μπορούν να δώσουν λύσεις.
  • Πιστεύουμε ότι οι λύσεις είναι πραγματικές μόνο όταν προκύπτουν μέσα από τον δημοκρατικό, εξαντλητικό διάλογο. Μέσα από τη συμμετοχή και φυσικά την αξιολόγηση των πολιτών. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε, επιδιώκοντας σταθερά τις συνέργειες και την σύνθεση απόψεων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο για να δώσουμε βήμα στον πολίτη.
  • Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα. Να φύγουμε από τη μιζέρια. Να πάρει η πόλη το μέλλον στα χέρια της. Να κάνουμε τον Δήμο το όχημα που θα βάλει τη Λαμία ξανά στον χάρτη, ως μια σύγχρονη, ανθρώπινη, ζωντανή πόλη.
  • Η Λαμία πρέπει να νιώσει ξανά περήφανη, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά για την σύγχρονή της ταυτότητα. Μια πόλη με περήφανους πολίτες για την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει, για το χρώμα και τον ρυθμό της. Μια πόλη περήφανη που δεν θα αποτελεί στάση, αλλά προορισμό. Ένα συνειδητό προορισμό ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Δημάρχου Λαμιέων στο παράρτημα προστασίας παιδιού Φθιώτιδας

otavoice

Κάλεσμα του Δήμου στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο για το Πρωτοδικείο Θηβών

otavoice

Ο Δήμαρχος Ήλιδας συνυπέγραψε τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

otavoice

Επιστολή Δημάρχου Ελασσόνας σε ΕΛΓΑ για ακαρπία και καρπόπτωση

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η 20η Ανθοκομική Έκθεση Αιγάλεω

otavoice

Δ. Ωρωπού: Σε εξέλιξη η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου που ενώνει Αττική-Βοιωτία

otavoice