Μπακογιάννης: «Να ξανακερδίσουν οι χρήστες αλλά και οι γειτονιές τη ζωή τους»

Παρέμβαση σε σύσκεψη εργασίας που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», το ΕΚΠΑ και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την πρόθεση του να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αθηναίων με ένα δικό του σχέδιο την ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής από το κράτος για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης ενώ ανάφερε επίσης ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες δομές και να δημιουργηθούν νέες, όπως κλειστοί χώροι ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης, κατά το πρότυπο δεκάδων πόλεων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε στη σύσκεψη εργασίας: «Σύσκεψη εργασίας για τα ναρκωτικά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», το Ε.Κ.Π.Α και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται ένα δικό του σχέδιο για να καλύψει το κενό εθνικής στρατηγικής. Να συντονιστεί με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται από την πρόληψη μέχρι και την απεξάρτηση, αλλά και με τους ίδιους τους χρήστες. Μακριά από πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις. Να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που του δίνεται από ευρωπαϊκούς πόρους για να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές και να δημιουργήσει νέες, όπως κλειστούς χώρους ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης, κατά τα πρότυπα δεκάδων πόλεων του εξωτερικού, αλλά και στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Για να θέσουμε ένα τέλος στον κοινωνικό στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την υποβάθμιση των γειτονιών. Για να μπορέσουν οι χρήστες να απεγκλωβιστούν και να ξανακερδίσουν τις ζωές τους».
Σχολιάστε