Μακρίδης στο OTAVOICE: “Δηλώνω παρών και μάχιμος!”

Δεν έχει κλείσει τα 40 χρόνια του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη» δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μακρίδης και έχει πλούσιο «παρελθόν» στα κοινά.

Από τους πιο νέους δημοτικούς συμβούλους που ηγούνται συνδυασμού ο κ. Μακρίδης μιλά για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την σκληρή  γλώσσα που πολλές φορές χρησιμοποιεί, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής για την Κατερίνη» σε συνέντευξη του στο ΟΤΑVOICE απαντά στις φήμες για κάθοδο στο Κοινοβούλιο, αλλά και στα όσα λέγονται ανεπισήμως για «συμπράξεις», «συμμαχίες» και «προσεγγίσεις» και όχι μόνο. Αναφέρεται επίσης για τα προβλήματα της πόλης αλλά και ολόκληρου του Δήμου Κατερίνης, καταθέτει τις προτάσεις του και επισημαίνει τα «κακώς κείμενα» στη λειτουργία του θεσμού.

«Νούμερο ένα» η ανεργία

Όπως τονίζει ο κ. Μακρίδης το «νούμερο ένα» πρόβλημα στον δήμο Κατερίνης και όχι μόνο, είναι η υψηλή ανεργία. «Μπορεί να σας κάνει εντύπωση γιατί θα μου πείτε δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου. Για μένα όμως είναι. Γιατί ο δήμος είναι το σπίτι των δημοτών, η ομπρέλα τους, και στα προβλήματα των δημοτών  ο δήμος πρέπει όχι απλά να συμπαραστέκεται αλλά να βρίσκει λύσεις.

Πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους ο δήμος μπορεί να συμβάλλει, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας. Καθημερινά όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» γίνεται αποδέκτης προβλημάτων σε διάφορες περιοχές του δήμου. Κάνουμε προτάσεις, πιέζουμε για λύσεις και συνεργαζόμαστε με την διοίκηση , όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο» τονίζει.

Είναι αλήθεια ότι σας έχουν προσεγγίσει από το περιβάλλον του δημάρχου; Και αν ναι, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο συνεργασίας;

«Καταρχήν θέλω να διευκρινίσω ότι οι  όποιες αντιπαραθέσεις με τον δήμαρχο είναι καθαρά πολιτικές. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται προσωπικό ζήτημα, απλά σε κάποια ζητήματα του δήμου, υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσέγγισης. Ωστόσο εκτιμώ ότι οι συνθήκες όχι απλά έχουν ωριμάσει, αλλά δεν μας αφήνουν και πολλές επιλογές, παρά μόνο την συνεργασία.  Οι πολίτες θέλουν πράξεις και όχι λόγια, έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, ανοιχτές πόρτες και καθημερινή επαφή με τον δημότη».

Στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης  δηλώνετε παρών. Γιατί ο κόσμος να σας εμπιστευτεί;

«Δηλώνω παρών και μάχιμος! Είμαι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, ξέρω τα προβλήματα του τόπου μου και για αυτό μπορώ και να εγγυηθώ τις λύσεις. Ξέρω τι σημαίνει να στερείσαι βασικά πράγματα, αγαθά για τη οικογένεια σου , τα παιδιά σου, να ζεις με μια σύνταξη του πατέρα σου, να καλείσαι κάθε μέρα να πληρώνεις  στο κράτος φόρους, εισφορές και τόσα άλλα, που εξοντώνουν καθημερινά την μικρομεσαία τάξη, την «ραχοκοκαλιά» όπως μας λένε της οικονομίας. Αυτή τη «ραχοκοκαλιά» που την έχουν συντρίψει, όπως και τις αντοχές μας, αλλά  όχι τα όνειρά μας για ένα καλύτερο αύριο.

Μπορεί να σας ακουστεί δραματικό όμως κάθε φορά που ένας φίλος ή φίλη μου  φεύγει στο εξωτερικό επειδή εδώ δεν έχει ελπίδα, προοπτική, εξέλιξη και κυρίως εργασία, θυμώνω, εξοργίζομαι και πεισμώνω. Σ΄αυτή την κατάσταση πρέπει να δώσουμε ένα τέλος!

Καμιά θυσία δεν είναι αρκετή για τον τόπο που γεννήθηκα μεγάλωσα και δραστηριοποιούμε. Για αυτό και με συγκινούν πραγματικά οι συνδημότες μου, που μου λένε: «προχώρα, μη «μασάς», μην κάνεις πίσω». Έχω υποχρέωση λοιπόν σε όλους αυτούς να συνεχίσω όσο δύσκολο και αν είναι κάποιες φορές. Πρέπει να λέμε τα πράγματα «έξω από τα δόντια» καθαρά χωρίς όμορφα περιτυλίγματα. Αυτό έμαθα μεγαλώνοντας με τους ανθρώπους της αγοράς της Κατερίνης, τους δικούς μου ανθρώπους όπως τους  λέω και τους νιώθω εγώ. Αποτελώ ένα κομμάτι από αυτούς, ξέρω τις αγωνίες τους, τα προβλήματα τους, τα παράπονα τους, τις ελπίδες τους, γιατί τα ζούμε μαζί. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από γραφεία, πάντοτε ήμουν και θα είμαι δίπλα στον κόσμο, και θα παλέψω για αυτούς».

Εύη Μιχωλού
Σχολιάστε