OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Λευτέρης Κοντουλάκος στο OTAVOICE: «Η Πεντέλη χρειάζεται Δήμαρχο με ιδέες, όρεξη για δουλειά και δυνατή ομάδα»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» Λευτέρης Κοντουλάκος μιλά αποκλειστικά στο OTAVOICE για το όραμα που έχει να δει τον Δήμο Πεντέλης σύγχρονο, ασφαλή και καθαρό.

Με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του 2019 ξεκινά μια νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω Κλεισθένη. Μια νέα εποχή όμως φιλοδοξεί να ξεκινήσει και για τον Δήμο Πεντέλης ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» Λευτέρης Κοντουλάκος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης απάντησε στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, μετά τις απανωτές ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, σχολίασε την θητεία του Δημάρχου τονίζοντας τα λάθη που έκανε τα τελευταία χρόνια ενώ μίλησε και για τη στάση που ο ίδιος κράτησε μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν.

Φυσικά αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου, περιέγραψε τις κυριότερες προτάσεις και παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, εστιάζει σε βασικά ζητήματα όπως την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων προβολής της πόλης.

Διαβάστε τη συνέντευξη του στο OTAVOICE και τον Γρηγόρη Ραχωβίτσα:

Οι ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, οι οποίες οι περισσότερες είναι από την παράταξη του Δημάρχου τι κλίμα δημιουργούν μέχρι τη λήξη της σημερινής δημοτικής Αρχής και εν όψει των προσεχών αυτοδοικητικών εκλογών;

«Καταρχήν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση. Όταν φεύγουν ηχηρά ονόματα και σημαντικά στελέχη της διοίκησης σημαίνει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει. Και φυσικά, ό,τι και αν λέει ο κ.Στεργίου, αυτές οι αποχωρήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις αλλαγές του εκλογικού νόμου λόγω «Κλεισθένη». Τα πρώτα στελέχη που έφυγαν, οι κύριοι Μπούρας και Αποστολακος, έφυγαν πριν την ανακοίνωση του «Κλεισθένη». Για να αναφερθώ και στον εαυτό μου, όπως γνωρίζετε έφυγα ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές, αφήνοντας την ασφάλεια της αντιδημαρχίας και ως πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος όλου του Δήμου με ρεκόρ ψήφων 1.300. Άφησα τη σιγουριά μου λοιπόν. Άρα τα προβλήματα ήταν σοβαρά.

Από εκεί και πέρα, έφυγε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έφυγαν οι θεματικοί Αντιδήμαρχοι, έφυγε και ο Άγγελος Παλαιοδήμος της Δευτεροβάθμιας με αποτέλεσμα να είναι ακέφαλη τρεις εβδομάδες τώρα, γιατί απλά δεν μπορεί να βγάλει νέο πρόεδρο αυτή η διοίκηση. Δεν έχει την πλειοψηφία. Κορυφαία στελέχη έφυγαν γιατί δεν μπορούν πλέον να συνεννοηθούν με τον κ.Στεργίου. βλέπουν ότι δεν υπάρχει ένα κοινό όραμα για το Δήμο μας. Κι έτσι σήμερα, ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει προσπαθήσει να φτάσει μέχρι τις εκλογές κάνοντας έναν «κλεισθενικό γάμο» κάτω από το τραπέζι με την πρώην παράταξη του κ.Γραφάκου που κατεβάζει υποψήφια την κα Κεχαγιά».

Αναπτύσσονται άραγε νέες δυναμικές και τι σημαίνει αυτό για τον συνδυασμό σας;

«Ο Κλεισθένης είναι ένας κακός νόμος που δημιουργεί μετέπειτα πολλά προβλήματα στην διοίκηση με την απλή αναλογική. Βέβαια, κάποιοι προβληματισμοί του κ.Στεργίου τώρα είναι προσχηματικοί. Υπενθυμίζω ότι ο ίδιος το 2014, χωρίς να ρωτήσει καν τη δημοτική παράταξή του, έκανε συμφωνία με μια άλλη δημοτική παράταξη, με τον κ. Παπακωνσταντίνου, και του είχε υποσχεθεί να είναι πέντε χρόνια θεματικός Αντιδήμαρχος οικονομικών και αναπληρωτής. Παρόμοιες συνεννοήσεις μπορεί να γίνουν και τώρα. Ίσως μειωθούν οι 7 συνδυασμοί και μείνουμε 4-5. Και είναι απολύτως βέβαιο πως το ίδιο θα γίνει όταν οι πολίτες επιλέξουν τους δύο υποψήφιους δημάρχους που θα βγάλει η κάλπη της πρώτης Κυριακής».

Πώς θα σχολιάζατε την θητεία του κ. Στεργίου;

«Ο κ.Στεργίου ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Έμεινε 20 χρόνια σε αυτή τη θέση. Ο κόσμος λέει ότι είναι αρκετά. Δεν θα πω ότι δεν προσέφερε, όμως πλέον κούρασε και κουράστηκε. Έχασε την επαφή του με την τοπική κοινωνία, πλέον έχασε και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του, έμεινε αποκομμένος και απρόσιτος μέσα στο Δημαρχείο. Σίγουρα είχε και θετικές περιόδους.  Δεν σκοπεύω προφανώς να αμφισβητήσω τη θητεία του ως κοινοτάρχης Πεντέλης και μετέπειτα ως Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, άλλωστε πολλοί άνθρωποι βοηθήσαμε στο να έχει μια θετική θητεία. Κι όπως ξέρετε, κανείς Δήμαρχος δεν μπορεί να σταθεί χωρίς καλούς συνεργάτες.

Σήμερα όμως; Από τις καθημερινές συζητήσεις με τους συμπολίτες μου διαπιστώνω ότι πλέον τον κρίνουν με πολύ πιο πολύ αυστηρό τρόπο, ακριβώς γιατί περίμεναν πολύ περισσότερα από έναν Δήμαρχο με εμπειρία 20ετιας. Οι πολίτες δεν θέλουν Δήμαρχο που να λέει συνέχεια πως «έχει 5 εκ. στο ταμείο» -που ούτε κι αυτό είναι ακριβές βέβαια- και να μην απολαμβάνουν τίποτα από αυτά στην καθημερινότητά τους… Εύλογα ρωτούν: «Αν τα έχεις, τι τα αφήνεις εκεί; Να αυγατίσουν;;; Δικά μας χρήματα είναι, θέλουμε κάποια από αυτά να τα απολαύσουμε σε πεζοδρόμια, ελεύθερους χώρους, παιδικές χαρές κλπ».

Στην Αυτοδιοίκηση, λοιπόν, όλοι κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε. Δείτε, για παράδειγμα, πώς κρίθηκε και ο κ. Γραφάκος στον πρώην Δήμο Μελισσίων και έληξε άδοξα μια πολύ όμορφη θητεία που έδειχνε να ξεκινάει το 2006. Δεν εκλέχτηκε το 2010 και το 2014 και σήμερα αναγκάζεται να αλλάξει πολιτικό δρόμο –και προσωπικά θα πω μακάρι να τα καταφέρει αυτή τη φορά στο νέο του προσωπικό στόχο. Εμείς αυτό που λέμε, λοιπόν, είναι το εξής: Χρειάζονται νέες ιδέες, άνθρωποι με όρεξη και δύναμη να δουλέψουν, ώστε με σωστή διαχείριση να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα που θα είναι προς την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών».

Τι φέρνει η υποψηφιότητα σας στις προσεχείς εκλογές; Γιατί να σας εμπιστευτεί ο κόσμος;

«Φέρνει πρωτίστως νέες ιδέες, δυνατή ομάδα συνεργατών που αγαπούν το Δήμο μας και πολλή, πάρα πολλή όρεξη για δουλειά. Άλλωστε με τους συμπολίτες μου γνωριζόμαστε προσωπικά, από την καλή κι από την ανάποδη. Είμαι στην αυτοδιοίκηση από το 2006, μπήκα με όρεξη για προσφορά στην πόλη μου και έτσι θα συνεχίσω. Σε όποια θέση και να κατείχα και ως Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Νέας Πεντέλης αλλά και  ως υπεύθυνος του Μεγάρου Δουκίσης Πλακεντίας, δούλεψα για να λύσω όσα  περισσότερα προβλήματα μπορούσα.

Ειδικά για το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, με τη βοήθεια των συνεργατών μου πήραμε ένα ερείπιο το 2010 κα το κάναμε σημείο αναφοράς πολιτισμού, για το οποίο μάλιστα ο Δήμος Πεντέλης δεν ξόδεψε ούτε  ένα ευρώ για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις ή για την συντήρησή του. Δυστυχώς δεν βγήκε από τα πλοκάμια του Υπερταμείου και λυπάμαι γιατί με τις κινήσεις της διοίκησης θα το χάσουμε και δεν θα είναι ένα μνημείο της Πεντέλης, θα είναι ό,τι αποφασίσει το Υπερταμείο.

Καταλήγοντας θέλω να πω πως  από το 2006 έως και το… 2019 ξέρει ο δημότης μας αν ήμουν δίπλα του, εάν περπάτησα με τα δικά του παπούτσια στα προβλήματα του. Ακόμα και από την θέση του Αντιπροέδρου του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας, δεν έλειψα ποτέ από τις φωτιές και τις χιονοπτώσεις. ΟΙ δημότες δεν έχουν κοντή μνήμη, θυμούνται πολύ καλά και έχουν μεγάλη σοφία όταν πάνε να ψηφίσουν».

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας και τα βασικά σημεία της πρότασης σας;

«Ένα από τα τεράστια προβλήματα είναι η εγκληματικότητα. Δυστυχώς ο κ. Στεργίου κατάφερε, με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Τόσκα, να χάσει η Πεντέλη μετά από 70 χρόνια το αστυνομικό της τμήμα. Πρόκειται για μια μεγάλη «επιτυχία», να προσπαθούσες δεν θα το κατάφερνες εύκολα αυτό. Και σκεφτείτε πως έχουμε δήμαρχο που είναι φίλος με τον αρμόδιο Υπουργό! Δυστυχώς, όμως, αντί να βοηθήσει ο Υπουργός το Δήμαρχο, διευκόλυνε ο Δήμαρχος τον Υπουργό. Κι ο μεγάλος χαμένος, είναι ο Δήμος Πεντέλης.

Ο κ. Στεργίου επέλεξε, για να μην στεναχωρήσει τον υπουργό φίλο του, να κρατήσει μόνο ένα αστυνομικό τμήμα στο δήμο μας και να αφήσει την Πεντέλη και τη Νέα  Πεντέλη χωρίς αστυνομία. Εμείς πάντως έχουμε ήδη ανακοινώσει πως αν μας επιλέξει ο κόσμος για δημοτική Αρχή θα βάλλουμε τρία ιδιωτικά περιπολικά που θα πληρώνει ο Δήμος  κατόπιν διαγωνισμού, για φύλαξη 365 μέρες το χρόνο, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί ένα περιπολικό για κάθε πόλη. Τόσο φτάνει το χέρι μας την συγκεκριμένη στιγμή, όμως  θα το προσφέρουμε με μεγάλη αγάπη γιατί είναι υποχρέωση μας  η ασφάλεια των πολιτών.

Το άλλο πρόβλημα είναι η καθαριότητα, άμα μπείτε στο National Geographic και δείτε κάποιο ντοκιμαντέρ για τον Αμαζόνιο  θα δείτε  πολύ λιγότερα κλαδιά από όσα έχει ο  Δήμος Πεντέλης! Πραγματικά η καθαριότητα μας είναι για «βραβείο». Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας , με τα πενιχρά μέσα που έχουν κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, από το πρωί μέχρι το βράδυ παλεύουν αλλά δεν γίνετε έτσι δουλειά. Το μέλημα μας είναι να «πέσουμε» πάνω στην καθημερινότητα.

Και οι υποδομές, βέβαια, λείπουν. Επί χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα σοβαρό. Ένα-ένα όμως. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια, κάνω σχολεία, κατεβάζω πυλώνες, κάνω γήπεδα, είναι  σίγουρα καλά, εξάλλου δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα θέλει αυτά, αλλά πρώτα κάνε πεζοδρόμια, μάζεψε τα κλαδιά και μετά κατέβασε πυλώνες. Η καθημερινότητα είναι το ύψιστο αγαθό που πρέπει να προσφέρουμε στον δημότη και για αυτό θα παλέψουμε.

Πρόσφατα ψηφίσαμε να κατέβουν τα δημοτικά τέλη, όμως έθεσα δυο ερωτήματα:  ή είχαμε υψηλά δημοτικά τέλη για την ποιότητα που προσφέραμε και έπρεπε να τα ρίξουμε για να μην φάμε ξύλο, ή είχαμε πολύ υψηλή ποιότητα καθαριότητας και μπορούσαμε να τα κατεβάσουμε γιατί δεν  είχαμε ανάγκη. Αποδείχθηκε πως ήταν χάλια η καθαριότητα και υψηλά τα τέλη. Τα κατεβάσαμε και έπρεπε να το κάνουμε, αλλά δεν έχουμε δείξει καθόλου πώς πρέπει να δουλέψει ένας σύγχρονος Δήμος, με την ανακύκλωση, την οικογενειακή κομποστοποίηση, που είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε.

Εμείς θα προσφέρουμε δωρεάν κάδο σε κάθε οικογένεια για να μειώσουμε   τα κλαριά στους δρόμους. Το κλάδεμα τους οι πολίτες  θα το κάνουν λίπασμα για το κήπο τους, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  να μην επιβαρύνεται  ο Δήμος για μεταφορές κλπ. Θα δημιουργήσουμε μειωμένα έξοδα για το Δήμο και έτσι θα ρίξουμε κι άλλο τα τέλη αξιοποιώντας  τα καλά της ανακύκλωσης.

Παράλληλα όμως  πρέπει μέσα από τα σχολεία να  μάθουμε στα παιδιά την ιδέα της ανακύκλωσης και πόσο χρήσιμη είναι και για το περιβάλλον αλλά και για την οικονομική ευμάρεια του δήμου. Αυτό θα γίνει μέσα από προγράμματα που θα φέρουμε στα σχολεία και θα είναι ευθύνη όποιου αναλάβει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση –να ξέρετε ότι θα «δεινοπαθήσει» μαζί μου! Πρέπει τα παιδιά να μάθουν για την ανακύκλωση, την πυρασφάλεια και πολλά άλλα θέματα, όπως  για τα αδέσποτα σκυλιά πως  δεν είναι λούτρινα κουκλάκια,  αλλά ψυχούλες που μόνο αγάπη σου προσφέρουν».

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτετε, όσον αφορά τα προβλήματα και τα έργα που πρέπει να γίνουν στο νέο Δήμο;

«Είδατε ότι ήδη, από την προηγούμενη ερώτησή σας, μαζί με τα προβλήματα σάς ανέφερα και τις βασικές μας σκέψεις για να τα αντιμετωπίσουμε. Γιατί έτσι λειτουργούμε στο συνδυασμό μας, έτσι λειτουργώ και εγώ προσωπικά αν θέλετε, όχι κριτική για την κριτική και στείρα άρνηση, αλλά μαζί με ό,τι διαπιστώνουμε ότι δεν πάει καλά να λέμε και πώς θα το βελτιώσουμε. Πέρα από όσα ήδη είπαμε λοιπόν:

Άμεσα η καθαριότητα, πρέπει να αγοραστούν καινούρια οχήματα στο Δήμο για να μπορέσουμε να μαζέψουμε αυτό το χάλι που υπάρχει αυτή την περίοδο. Ταυτόχρονα με την καθαριότητα θα επιληφθούμε το θέμα της ασφάλειας. Ο δημότης πρέπει να απολαμβάνει το γεγονός ότι ζει σ’ ένα ωραίο προάστιο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα κάποιο άλλο της χώρας ή του εξωτερικού. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και δεν χρειάζονται πολλά λεφτά. Δεν είναι να βάλεις απλά μια κούνια σε μια παιδική χαρά και τέλος μετά. Πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των δημοτών.

Φυσικά, δεν μπαίνουν στην άκρη τα τεράστια προβλήματα όπως αυτό που για 20 χρόνια στην Καλλιθέα Πεντέλης ακούνε για την αποχέτευση, ακόμα και με τη στενή φιλία που έχει ο κος. Στεργίου με την κυρία Δούρου δεν έκανε τίποτα. Με στοχευμένες  κινήσεις  και εφόσον η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει τελειώσει με τα διαδικαστικά τότε θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα στη συνέχεια.

Θέλουμε επίσης να στρέψουμε  το ενδιαφέρον μας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, είμαστε ότι χειρότερο υπάρχει σε Δήμο, δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι ούτε καν να μπουν σε δημόσια υπηρεσία. Είναι ντροπή.

Επίσης, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε κυκλοφοριακή μελέτη για το μεγάλο πρόβλημα που έχει η δημοτική κοινότητα Μελισσίων με την κίνηση. Και σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε την κάρτα Δημότη για να τονωθεί η τοπική μας αγορά, δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει ούτε μια λευκή νύχτα για τα εμπορικά μας καταστήματα, στόχος μας είναι ο πολίτης να νιώθει τον δήμο του ως κομμάτι της οικογένειας του, όπου θα υπάρχουν οι υποχρεώσεις αλλά και οι απολαύσεις».

Ποιο θεωρείτε το «δυνατό χαρτί» της υποψηφιότητάς σας;

«Η εργασιομανία μου. Δεν μπορώ να κάθομαι… Θέλω να διαρκώς να δημιουργώ,  κυρίως όμως να προσφέρω».

Η προσπάθεια σας θα έχει την στήριξη κάποιου κόμματος;

«Οι στηρίξεις συχνά βλέπουμε να είναι καλοδεχούμενες, όμως δεν είναι το παν. Νομίζω πως σε Δήμους σαν τους δικούς μας,  γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, ξέρουν όλοι τι είναι ο καθένας, δεν χρειάζεται να μας πείσει ένα κόμμα για το ποιος είναι καλός για Δήμαρχος. Και οι συμπολίτες μου ξέρουν από πού προέρχομαι, παρόλα αυτά όμως είναι γνωστό ότι με εμπιστεύονται πάρα πολλοί που πολιτικά έχουν διαφορετικές απόψεις. Επιπλέον, βλέπετε ότι και τα κόμματα δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν χρίσματα, ιδίως με την προοπτική των τριπλών εκλογών».

Με το νέο νόμο θα υπάρξει ανάγκη συνεργασιών και με άλλες παρατάξεις. Ποια η θέση σας είτε βρεθείτε στον δεύτερο γύρο η όχι.

«Θα είναι η θέση που κρατάω όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω να χωρίσω κάτι προσωπικό με κανένα. Ως υποψήφιος δήμαρχος στο δεύτερο γύρο θα συνομιλήσω με όποιες δυνάμεις έχουν τη διάθεση να μοιραστούν το όραμά μας για το Δήμο μας».

Πάνω σε ποιο πλαίσιο θα επιδιώξετε συνεργασία και με ποια κριτήρια;

«Πρωτίστως με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Πρέπει να δούμε τι είναι καλύτερο για την πόλη μας και να ρίξουμε όλοι νερό στο κρασί μας. Ο δημότης δεν φταίει σε τίποτα να μην απολαμβάνει μια παροχή επειδή «τσακωνόμαστε» οι συνδυασμοί. Αυτή την αντίληψη, αντιθέτως, δυστυχώς δεν την έδειξε όταν έπρεπε η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία με αλαζονεία δεν θέλει να μιλάει με κανέναν. Αυτό φάνηκε κι όταν μας κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κύριος Νεφελούδης για την υπόθεση του πρώην Ναυτικού νοσοκομείου στα Μελίσσια… Ο μόνος που δεν αποδέχτηκε το κάλεσμά του ήταν ο κύριος Στεργίου λέγοντας πως δεν έχει τίποτα να πει με τους άλλους συνδυασμούς»

Στο τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» Λευτέρης Κοντουλάκος έστειλε το δικό του μήνυμα στους δημότες της πόλης: «Αυτές οι εκλογές είναι πραγματικά κρίσιμες, αφού μπαίνουμε σε άλλο μοντέλο διοίκησης λόγω του νόμου «Κλεισθένη».  Ο κόσμος είναι ώριμος να κρίνει όχι βάση συνήθειας αλλά  με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και  των παιδιών του. Ο κ.Στεργίου ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Χρειαζόμαστε Δήμαρχο με νέες ιδέες, προσιτό στους συμπολίτες του, όρεξη για δουλειά και δυνατή ομάδα κοντά του. Προσωπικά θέλω μόνο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και να υποσχεθώ πως δεν θα τους απογοητεύσω».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice