OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ξένος Μανιατογιάννης στο OTAVOICE: «Συμμορφώσαμε το Δήμο Βριλησσίων και είναι έτοιμος να τραβήξει ψηλά»

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο OTAVOICE όπου μιλά για όλους και για όλα.

Σε απολογισμό του έργου κατά την τρέχουσα θητεία, όπως και στη σκιαγράφηση σχεδιασμών και προτεραιοτήτων για το επόμενο χρονικό διάστημα προχώρησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OTAVOICE.

«Με γνώση, στρατηγικό σχεδιασμό και στοχευμένη εργασία έχει παραχθεί έργο σημαντικότατο, με αποτελέσματα απτά που έχουν διαφοροποιήσει την εικόνα του τόπου και την καθημερινότητα του πολίτη και την έφεραν πιο κοντά στις σύγχρονες απαιτήσεις» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε παράλληλα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου και καλεί σε κινητοποίηση των δυνάμεων του τόπου για την προώθησή τους.

Επίσης αναφέρθηκε στο κεφάλαιο συνεργασίες, για το νέο εκλογικό σύστημα, για την πιθανότητα κομματικής στήριξής του, καθώς και για σειρά ακόμα θεμάτων, που τράβηξαν τα βλέμματα στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών. Τέλος δήλωσε έτοιμος για τις εκλογές του 2019 και διατύπωσε το διακύβευμα με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ξένου Μανιατογιάννη στον Γρηγόρη Ραχωβίτσα και στο OTAVOICE:

Η δική σας εκλογή ήταν ένα κορυφαίο παράδειγμα ανατροπής του φαβορί. Συγκεντρώσατε ένα ποσοστό της τάξης του 19% την πρώτη Κυριακή, όμως καταφέρατε να συσπειρώσετε δυνάμεις και να κάνετε το ακατόρθωτο. Μέσα από τα έργα σας θα έχετε πιο ενισχυμένη παρουσία στις προσεχείς εκλογές και από που πηγάζει αυτό μιας και γνωρίζουμε πως θα υπάρχει μεγάλος αριθμός συνδυασμών…

«Είναι αλήθεια πως το 2014 καταγράφτηκαν αυτά τα ποσοστά. Για πολλούς λόγους φτάσαμε στο αποτέλεσμα αυτό του δευτέρου γύρου. Αυτή τη φορά θα είναι μεγαλύτερη η αποδοχή των Βριλησσιωτών και η εκτίμηση μου οφείλετε στο γεγονός ότι έχουμε κάνει μια προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό μέσα από ένα συντονισμό και ένα προγραμματισμό για κάποια έργα που ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έρχονται πάντοτε στο χρόνο που επιθυμούμε, λόγω πολλών παραγόντων. Είτε αφορούν αδυναμίες δικές μας, είτε του συστήματος και της λειτουργίας του, είτε από αστάθμητους παράγοντες.

Το 2015 θυμόμαστε όλοι πως είχαμε εκλογές και απεργίες κ.λ.π. Στο τέλος όμως θεωρώ πως θα υπάρχει μια προστιθέμενη αξία και αυτό το εισπράττουμε. Έχουμε κάνει μια δουλειά και που συνεχίζεται και φυσικά έρχεται μεγαλύτερη συνέχεια. Η διοίκηση είναι συνεχής όπως ήταν συνεχής όταν παραλάβαμε και θα είναι και τα επόμενα χρόνια».

Η θητεία Μανιατογιάννη στα 4 χρόνια μπόρεσε να υλοποιήσει τις βασικές εξαγγελίες και τον σχεδιασμό που είχατε για την πόλη; Πως θα κρίνατε τη θητεία σας;

«Την κρίνω με θετικό πρόσημο. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι Βριλησσιωτές αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχουν κόμματα και προκαταλήψεις. Είναι βασική μας αρχή για να λειτουργήσουμε σωστά. Κάναμε προσπάθεια, ο Δήμος να εξυπηρετήσει τους δημότες ανεξάρτητα ποιος είναι Δήμαρχος. Βάλαμε θεωρώ ένα σημαντικό λιθαράκι σε αυτό.

Βάλαμε ένα πακέτο προεκλογικών εξαγγελιών αλλά και στην πορεία και θεμάτων που προέκυψαν και τα οποία σε μεγάλο ποσοστό λύθηκαν. Βεβαίως υπάρχουν αδυναμίες και στερήσεις, αλλά εδώ είμαστε και για να βελτιωνόμαστε αλλά και να υλοποιήσουμε και κάποια άλλα πράγματα. Απλά να ξέρει ο δημότης πως δεν έχει μείνει τίποτα στο συρτάρι. Απλά προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να βρούμε το καλύτερο αποτέλεσμα που θα είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία των πολιτών της πόλης μας».

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορέσατε με ευθύνη σας είτε από την αδυναμία που δημιούργησε η οικονομική κρίση στην ευρωστία του Δήμου;

«Επηρεάζει όλους μας. Είτε ως πολίτες, είτε ως Δήμος. Και εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε την ίδια απλή λογική που εφαρμόζουμε σπίτι μας. Προφανώς έχουμε πληγεί αλλά πέρα από το να διεκδικούμε κάποιες χρηματοδοτήσεις, ως Δήμοι, συλλογικά όργανα, με τα ταμεία που έχουμε και τις προσπάθειες που κάνουμε, προχωράμε και βάζουμε προτεραιότητες.

Και βέβαια αυτές κάποιες φορές αλλάζουν γιατί και οι ανάγκες των Δημοτών κάποιες φορές αλλάζουν.
Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει ένα νοικοκύρεμα στο Δήμο. Και δεν είναι επειδή το λέω εγώ. Φαίνεται και με αριθμούς. Ο Δήμος είναι σε πορεία ανάπτυξης αλλά το πιο συντηρητικό που μπορώ να πω, πως είναι σε μια πορεία καλύτερη και πιο ασφαλής από αυτό που βρήκα όταν ανέλαβα».

Ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου και η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μεγάλα πλήγματα στην κοινωνία και ακόμη σε μια περιοχή όπως είναι τα Βριλήσσια που θεωρούνται ότι διαθέτουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Ποιες ήταν οι πολιτικές της δημοτικής σας Αρχής που συνέδραμαν σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ποιες ήταν οι πολιτικές σας για τους πολίτες και την τοπική αγορά;

«Αν το συγκρίνουμε με άλλους Δήμους και με άλλα προάστια, σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από θέμα αριθμών. Δεν παύουμε όμως να έχουμε και εμείς προβλήματα από αυτή την κρίση. Το ότι εξυπηρετεί ο Δήμος 200 οικογένειες με το κοινωνικό παντοπωλείο, το ότι έχει 2.000 οφειλομένους σε όλες τις κοινωνικές δομές και ότι έχει πολλούς ανέργους σημαίνει πως η κρίση έχει φτάσει εδώ. Τι κάναμε όμως εμείς εδώ… Πέρα από το κοινωνικό παντοπωλείο και την τράπεζα τροφίμων, δημιουργήσαμε κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικό φαρμακείο…

Δημιουργήσαμε και κάποιες άλλες δομές… Δομή για ένδυση και υπόδηση (συλλέγουμε ρούχα και παπούτσια) και άλλες δομές που ήταν αναγκαίες για την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική… Οι συνέπειες της είναι ψυχολογικές, κοινωνικές κ.λπ. Έχουμε τη Σχολή Γονέων με τη συμμετοχή 100-120 ατόμων. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη να μιλήσουν οι γονείς για τα προβλήματα τους. Επίσης παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη. Προχωρήσαμε σε ψυχολογική υποστήριξη για κακοποιημένες γυναίκες.

Και άλλες παρόμοιες δομές. Κάναμε επίσης και άλλες κινήσεις για την επιχειρηματικότητα των Βριλησσιωτών και δη των νέων. Ένας Δήμος δεν μπορεί να λύσει το θέμα της ανεργίας. Μπορεί όμως να συνδράμει. Κάναμε προγράμματα με την εταιρεία «ΜΕΛΛΟΝ» και διάφορες άλλες κινήσεις που σε δικτυώνουν, σου δημιουργούν τα εφόδια που πρέπει να έχεις σαν άνεργος για να είσαι ανταγωνιστικός στην προσπάθεια να βρεις δουλειά. Δώσαμε τα εφόδια σε αυτούς τους ανθρώπους και πράγματι κάποιοι βρήκαν δουλειά. Και η προσπάθεια μας έπιασε τόπο.

Κάναμε επίσης προσπάθεια με τη διαχείριση απορριμμάτων. Και όλη αυτή την προσπάθεια την διασυνδέσαμε με την τοπική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας μια πλατφόρμα που εσύ και εγώ μπαίνοντας και διαβάζοντας για ανακύκλωση, παίρνεις credits και σε συνεργασία με τους τοπικούς επιχειρηματίες παίρνεις πόντους που τα εξαργυρώνεις στα τοπικά καταστήματα. Είναι ένα δύσκολο θέμα η ανεργία. Όλοι έχουμε περάσει από την δυσκολία της ανεργίας και στον βαθμό που μπορούμε κάνουμε και εμείς ενέργειες».

Ο Κλεισθένης με την απλή αναλογική δημιουργεί προβλήματα διοίκησης στον εκάστοτε Δήμαρχο μιας και θα είναι αναγκασμένος να βρει πολιτικές συμμαχίες στο Δημοτικό συμβούλιο για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και πλειοψηφία για να υλοποιούνται πολιτικές του;

«Εγώ πιστεύω στην απλή αναλογική, και δεν πιστεύω τώρα. Πιστεύω ιστορικά γιατί ο καθένας έχει τις πολιτικές του καταβολές. Είμαι αυτός που λέω πως στη αρχή θα έχει κλυδωνισμούς. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε σε κάποιες λογικές οι οποίες μας βγάζουν από την έπαρση και την αλαζονεία. Μέχρι πρότινος πηγαίναμε στα δημοτικά συμβούλια και λέγαμε ότι: «ότι και να λέει η αντιπολίτευση, έχω ισχυρή πλειοψηφία, προχωράω… Γειά σας!». Πρέπει να συνθέτουμε. Όταν εγώ κατεβάζω μια πρόταση και έχω το σύνολο της αντιπολίτευσης απέναντι μου, αυτό σημαίνει πως η πρόταση μου έχει και πρόβλημα. Άρα πρέπει να την σκεφτώ, να τη διαβουλευτώ, να την συζητήσω. Εγώ δεν φοβάμαι να πω ότι έκανα λάθος η να τραβήξω μια πρόταση. Σήμερα στη διοίκηση που έχω την ισχυρή πλειοψηφία δεν με φοβίζει να το ξανακάνω με την απλή αναλογική.

Επίσης θέλω να σας πω, πως στο ένα νομικό πρόσωπο, ενώ θα μπορούσα να έχω την πλειοψηφία, εκ των προτέρων δεν την έχω, προκειμένου να εκφραστούν όλα τα μέρη. Είναι το νομικό πρόσωπο της Κοινωνικής Πολιτικής που στα 15 άτομα, έχω κρατήσει τα 7 και στα 8 εκπροσωπούνται οι δημοτικές παρατάξεις, ο σύλλογος εργαζομένων, τα ΚΑΠΗ κ.λ.π. Συνειδητά δεν την έχω κρατήσει την πλειοψηφία για να εκφραστούν όλοι. Ομοίως και στο άλλο νομικό πρόσωπο του Αθλητισμού-Πολιτισμου για να εκφραστούν αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Το ίδιο και στις σχολικές Επιτροπές… Στα 15 άτομα θα μπορούσα να κρατήσω την πλειοψηφία. Και έχουμε κρατήσει Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, και εκφράζονται όλοι. Δημοτικές παρατάξεις, διευθυντές σχολείων κλ.π. Δεν με φοβίζει η απλή αναλογική. Σε αυτά τα νομικά πρόσωπα που σας λέω οι αποφάσεις είναι σχεδόν πάντα ομόφωνες, Δεν έχει να κάνει με σκληρές γραμμές. Έχει να κάνει με το πόσο πειστική είναι μια πρόταση.

Σας επαναλαμβάνω δεν φοβάμαι να τραβήξω μια πρόταση πίσω. Όταν υπάρχει ένα μέτωπο απέναντι μου, δέκα φορέων, δέκα εκπροσώπων, από δέκα διαφορετικούς χώρους τότε λέω και εγώ μπορεί να έχω πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όμως ναι, θα δημιουργήσει στην αρχή κλυδωνισμούς. Αλλά η κοινωνία έχει ωριμάσει. Απο το 2010, 2012. Έχουμε δει συνεργασίες σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Επίσης εμείς οι αυτοδιοικητικοί, που μπορεί να φωνάζουμε για την απλή αναλογική, εμείς στα συλλογικά μας όργανα στην ΠΕΔΕ και στη ΚΕΔΕ διοικούμαστε χωρίς μπόνους. Είναι οξύμωρο. Από τη μια να φωνάζουμε και την άλλη τα όργανα μας να διοικούνται χωρίς μπόνους. Ομοίως το τεχνικό επιμελητήριο, ο δικηγορικός σύλλογος κ.α.. Είναι κάτι που έχει λειτουργήσει σε άλλο επίπεδο και τέλος πάντων δεν το φοβόμαστε και δεν το φοβάμαι. Μπορεί να έχουμε προβλήματα σε άλλους Δήμους. Θα ωριμάσουν όμως οι συνθήκες και εκεί. Εγώ λέω αυτό: Δεν έχω καμιά αντιπαράθεση με εσάς. Τα προβλήματα είναι κοινά. Μπορούμε να διαφωνούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Νομίζω πως υπάρχει κοινός τόπος και χώρος για να βρούμε τη συνισταμένη των λύσεων».

Δεδομένης της ανάγκης των συνεργασιών με ποιον από τους άλλους υποψήφιους είστε πιο κοντά ή με ποιον θα επιδιώξετε συνεργασία για την υλοποίηση των σχεδίων σας;

«Παρακολουθώ όλους τους συνυποψήφιους. Σε αυτή τη φάση ο καθένας πρέπει να εκφραστεί πλήρως και ξεκάθαρα σε όλα τα θέματα και αφού εκφραστεί από εκεί και πέρα να δούμε αν υπάρχει κοινός στόχος για τη συνέχεια. Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές για όλους. Και για μένα και για τους άλλους ενδεχομένως. Σε κάθε περίπτωση στα Βριλήσσια την επόμενη μέρα με εμένα Δήμαρχο δεν θα υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, Είναι θέμα κατεύθυνσης, φιλοσοφίας και αρχής. Δεν θα βάλω πάνω από όλα την προσωπική ικανοποίηση ή τις προσωπικές μου φιλοδοξίες η τις παραταξιακές μου φιλοδοξίες εις βάρος των δημοτών για το καλό της πόλης. Δεν το ‘χω κάνει και δεν θα το κάνω ποτέ. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι ξεκάθαροι. Να είστε πάντως σίγουρος ότι το 95% των θεμάτων στην πόλης μας, οι αποφάσεις είναι τουλάχιστον ομόφωνες, Δηλαδή μπορεί να διαφωνούμε σε έναν προϋπολογισμό, ή σε ένα τεχνικό έργο, σε ένα προϋπολογισμό για τα τεχνικά έργα για παράδειγμα… Στα επιμέρους όμως δεν έχουμε διαφωνήσει ποτέ.

Μπορεί να διαφωνείτε στο τεχνικό πρόγραμμα που θα φέρω μεθαύριο, που να περιλαμβάνει και μεταξύ άλλων ένα έργο ύδρευσης … Όταν θα έρθει όμως το εργο ύδρευσης, εσείς πρώτος θα συμφωνήσετε.Τι σημαίνει αυτό… Ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μια… κοκορομαχία σε επίπεδο προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος αλλά επί της ουσίας λειτουργούμε. Αυτό λοιπόν θα συνεχίσει να υπάρχει…».

Με δήλωση σας ξεκαθαρίσατε πως δεν επιθυμείτε κομματικά χρίσματα και ταμπέλες. Αν και κάποιοι στην πόλη σας προσάπτουν πολιτικό φλερτ με την κυβερνητική πλειοψηφία. Εσείς τι απαντάτε σε αυτούς τους ισχυρισμούς και θα θέλαμε να μας πείτε τι θα κάνετε αν υπάρξει ενδεχόμενο τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια επιλέξουν πολιτικά να σας στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια σας…

«Μου χρεώνουν το φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί τυχαίνει να λειτουργώ ως Δήμαρχος, την ίδια χρονική περίοδο με κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτο και κύριο. Λειτουργούσα βέβαια και με τη Νέα Δημοκρατίας ως κυβέρνηση και με τον συνυποψήφιο μου Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος ως Υπουργός Εσωτερικών, με βοήθησε εντος η εκτός εισαγωγικών στο Δήμο όταν του ζήτησα προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς.

Στη προεκλογική συγκέντρωση του κύριου Ντινόπουλου, στον Δήμο, που με κάλεσε, όντας υποψήφιος βουλευτής βεβαίως και πήγα, είναι θεσμός και εκθείασα το κομμάτι που έκανε τότε προς όφελος του Δήμου Βριλησσίων. Χαιρετίζω τις χρηματοδοτήσεις που πήρα από την κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Ο Δήμος έχει πάρει έως σήμερα 12 εκ. ευρω. Είτε από τον Φιλόδημο, είτε από την Περιφέρεια, είτε από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Είναι κακό; Αυτό είναι ναι συνεργασία με την κυβέρνηση.
Και με την εκάστοτε όμως κυβέρνηση. Ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω. Μια κυβέρνηση που δεν θίγει τα συμφέροντα μου ως αυτοδιοίκηση. Όταν όντως η κάθε κυβέρνηση με θίγει είμαι απέναντι της. Π.χ. ο Δήμος δεν έδωσε δυο φορές τα ταμειακά διαθέσιμα. Αν ήμουνα σε κάποιο πολιτικό χώρο, θα έπρεπε να σκεφτώ μόνο για την κυβέρνηση.

Ο Δήμος Βριλησσίων διαφωνεί με την εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας στο Υπερταμείο. Τουλάχιστον στα κομμάτια που αφορούν στο Δήμο Βριλησσίων. Κι όλα αυτά που λέω δεν είναι προσωπικές απόψεις. Είναι απόψεις και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Οι πολιτικές μου καταβολές είναι γνωστές. Θέλετε να σας πω τα θετικά της κυβέρνησης σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση; Αρκετά. Παραίτηση από τα ένδικα μέσα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε υπαλλήλους, απελευθέρωση διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Είναι κάποια πράγματα τα οποία με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση διαφωνούμε και με άλλα που συμφωνούμε. Τι είμαστε κυβερνητικοί η μη; Η κυβέρνηση εκφράζεται σήμερα στα Βριλήσσια με δημοτική παράταξη και η οποία μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές του 2019.

Θέλουμε και πρεσβεύουμε την αυτονομία μας. Την αυτοδιοικητική μας λειτουργιά. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δούμε του δημότες με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να πουν το εξής, και είναι ανησυχητικό για τις μέρες μας. Είμαι δεξιός, θα βγει και ο Μητσοτάκης, ψηφίστε με για να έχω προσβάσεις. Αυτό ειπώθηκε από συνυποψήφιο μου πρόσφατα. Εάν αυτό δεν μας υποτιμά ως δημότες, ως πολίτες, νομίζω πως αυτό πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας. Εμείς είμαστε αυτοδοικητικοί και οι άλλοι κομματικοί.

Ας διαλέξει ο Βριλισσιώτης τι θέλει από τα δυο. Είναι πολύ ξεκάθαρο. Εάν κάποιος συνδυάσει τις αυτοδοικητικες με τις βουλευτικές εκλογές και αν τύχουν και την ίδια περίπου χρονική στιγμή και θέλει να τις πολώσει κομματικά, νομίζω αυτό είναι θλιβερό πρώτα από όλα για τον ίδιο και δεύτερον για το πολιτικό σύστημα με την ευρεία έννοια».

Ποια είναι τα βασικά σημεία της πρότασης Μανιατογιάννη για την ερχόμενη 4ετία. Για ποιο λόγο να σας ξαναεμπιστευτούν οι συνδημότες σας;

«Είμαστε μια δημοτική παράταξη που δεν μας χαρακτηρίζει η έπαρση και η αλαζονεία. Υπάρχει ένας σχεδιασμός και δεν σταματάει μεθαύριο. Μπορεί εσάς να σας απασχολούν τα θέματα των σχολείων, έναν άλλο φίλο τα θέματα τεχνικών έργων, κάποιον άλλον τα θέματα περιβάλλοντος κ.ο.κ. Όλα τα θέματα είναι παράλληλα. Πρέπει να λειτουργούν όλα. Έχουμε κάνει ένα κομμάτι της δουλειάς μας και συνεχίζουμε για το υπόλοιπο κομμάτι και για πράγματα που δεν υπήρχαν στο Δήμο. Ο Δήμος για να λειτουργήσει έπρεπε να έχει πρώτα φυλαγμένα τα νώτα του.

Βρήκα μια κατάσταση που έπρεπε να συμμορφωθεί. Την συμμορφώσαμε οικονομικά και λειτουργικά, στα πρώτα δυο χρόνια. Τώρα ο Δήμος είναι έτοιμος να τραβήξει ψηλά και να μπει σε προγράμματα ενεργειακής κοινότητας και να έχει αναπτυξιακή προοπτική. Πριν από χρόνια ο Δήμος δεν μπορούσε να διανοηθεί τέτοια πράγματα.

Ήταν μια κατάσταση, παρωχημένη, τελματωμένη. Ο Δήμος ήταν στον αυτόματο πιλότο. Ο Δήμος βρέθηκε από το οικονομικό μηδέν να έχει πλεονάσματα τα οποία γυρνά και διαθέτει στον κόσμο. Στους δημότες του. Δεν είναι απλά αριθμοί. Για να φτάσεις όμως σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάζονταν δουλειά. Με μια σειρά έργων που έγιναν, συνεχίζονται και έχουν προγραμματιστεί. Με μια σειρά τεχνικών παρεμβάσεων οι οποίες θα συνεχιστούν και την υπόλοιπη χρονική περίοδο. Ευελπιστώ να συνεχίσουμε και μετά τον Μάιο του 2019. Νομίζω πως ο κόσμος θα το επιλέξει. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Ο κόσμος ξέρει για την απλή αναλογική και θα το επιλέξει γιατί θεωρεί πως είναι μια διοίκηση που ξέρει να ακούει. Και με εισροές ενδεχομένως και από κάποιες άλλες υγιείς δημοτικές παρατάξεις, μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν θεωρώ ότι είμαστε ιδανικοί. Θεωρώ όμως πως είμαστε σε σωστό δρόμο και καταλαβαίνουν πως μια συνεργεία και μια συνεργασία μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα».

Πως κρίνετε την επαναδραστηριοποίηση του τέως Δημάρχου Αργύρη Ντινόπουλου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλη σας αφήνοντας την κεντρική πολιτική σκηνή και αν θεωρείτε πως θα είναι ο βασικός σας αντίπαλος στην κούρσα εκλογής;

«Εγώ έχω ζήσει και την εποχή που ο κύριος Ντινόπουλος ήρθε στα Βριλήσσια το 2001-2002 εκείνη την προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να κρίνω τον κύριο Ντινοπουλο. Νομίζω τον έχω κρίνει. Και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει σε όλα αυτά να δει. Πρέπει να προχωράμε μπροστά και να μην γυρνάμε πίσω. Από όλες τις πλευρές. Είτε στον τρόπο με τον οποίο έχουμε λειτουργήσει, είτε με τον τρόπο που λειτουργούμε σήμερα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Και ιδιαίτερα τα τελευταία 8 χρόνια μετά από όλες αυτές τις οικονομικές δυσκολίες που είχαμε σαν χώρα. Σαν ανθρώπους μας βοήθησαν να προβληματιστούμε και να γίνουμε πιο αυστηροί κριτές για το τι γίνετε γύρω μας.

Εγώ δεν θα τάξω και δεν θα δημιουργήσω φλούδες ελπίδες. Έτσι είναι τα πράγματα και έτσι πορεύομαι. Αν ο κύριος Ντινόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος λειτουργεί με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει, είναι κάτι ξένο σε εμένα και θα πρέπει οι Βριλησσιωτών να επιλέξουν αν θέλουν αυτό ή αυτό που υπάρχει σήμερα. Είναι δυο διαφορετικές λογικές και νοοτροπίες. Ο πολίτης και ψηφοφόρος έχει ένστικτο και θα κάνει την καλύτερη επιλογή».

Στο τέλος ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης και υποψήφιος ξανά για το χρίσμα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλε το μήνυμα του στους δημότες των Βριλησσίων:

“Να συνεχίσουν οι δημότες με τον παραγωγικό τρόπο να τονίζουν στην εκάστοτε διοίκηση όχι τα καλά αλλά τα αρνητικά. Για να μπορεί να βοηθάει τη διοίκηση προς όφελος της. Είναι σημαντικό αυτό που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Να συνεχίζουν οι δημότες να έχουν αυτή την παραγωγική συνεργασία με την διοίκηση. Είναι κάτι που το έχουμε κατακτήσει. Δεν θα έλεγα πως είναι στο μέγιστο βαθμό. Αλλά εγώ θέλω να γίνει στο μέγιστο. Είναι κάτι το υγιές. Η ειλικρινής σχέση που δημιουργείται έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα για τα οποία βραβευόμαστε και είμαστε όλοι περήφανοι”.

Στη συνέντευξη βρέθηκε και ο γενικός διευθυντής του OTAVOICE, Θανάσης Μπέλτσος, ο οποίος είναι δημότης Βριλησσίων εδώ και 24 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Κοροβέσης: Παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Ηλείας

otavoice

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής με τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Ν. Ελλάδος

otavoice

Προγραμματισμός κοινών δράσεων για την προβολή και ανάδειξη του Δήμου Πύργου

otavoice

Νέα σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά στην παραλία της Κύμης

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Ζητάμε άμεσες και κάθετες διαδικασίες για όλα τα μεγάλα έργα της Αττικής»

otavoice

Ο Ν. Φαρμάκης στην Κίνα, η Δυτική Ελλάδα στον «Ψηφιακό Δρόμο του Μεταξιού»

otavoice