Γραφείο στην Δυτική Ελλάδα αποκτά η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Ως μία εξαιρετική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος να γνωρίσουν καλύτερα το Παραολυμπιακό Κίνημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Το Πρωτόκολλο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει και τη δημιουργία Γραφείου της Παραολυμπιακής Επιτροπής στην Πάτρα, υπεγράφη από τον κ. Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Φουντουλάκη. «Είναι μια συνεργασία που αποβλέπει στη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Δυτική Ελλάδα και μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, στην επαφή τους με τον αθλητισμό», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο κ. Φουντουλάκης υπογράμμισε ότι το Παραολυμπιακό Κίνημα «θα οφείλει πολλά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας και της δημιουργίας Γραφείου στην Πάτρα, ώστε να συντονιστούν όλες οι δράσεις και να επιτευχτεί ο στόχος που είναι τα άτομα με αναπηρία να βγουν από το σπίτι και να ενσωματωθούν στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού».

Παρών στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ήταν και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η διάδοση του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία είναι αναγκαία και η υπογραφή του Πρωτοκόλλου συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

«Ο αθλητισμός είναι το εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να βάλει μέσα στην κοινωνία τα άτομα με αναπηρία», υπογράμμισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Κωσταριάς, προσθέτοντας ότι με τις δράσεις που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας το Παραολυμπιακό Κίνημα είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί στην Δυτική Ελλάδα.

Το γραφείο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, σε ισόγειο προσβάσιμο χώρο, επί της οδού Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα.

Η λειτουργία του γραφείου είναι σημαντική, καθώς αριθμός αθλητών της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας ΤΟΚΥΟ 2020, των οποίων η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκεται στην Δυτική Ελλάδα.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου παραβρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής της Παραολυμπιακής Επιτροπής Σάκης Κωστάρης, η Γεωργία Πλώτα, Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Μαργαρίτα Καραδημητροπούλου, Υπεύθυνη του γραφείου Παραολυμπιακης επιτροπής στην Πάτρα.

 

 
Σχολιάστε