Έτοιμη η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Παπάγου στην Ερμούπολη

Την ολοκλήρωση του φακέλου μελέτης με σκοπό την αναβάθμιση και νομιμοποίηση της Πλατείας Παπάγου από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός.

Το έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από οικονομικούς πόρους του Δήμου, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας της ιστορικής πλατείας που βρίσκεται στο λιμάνι της Ερμούπολης, καθώς και την τοποθέτηση του αγάλματος του μεγάλου ρεμπέτη «Μάρκου Βαμβακάρη», ευγενική χορηγία της οικογένειάς του.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, σε συνέχεια της πρόσφατης ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης, που συμβάλει στην σαφή αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του λιμανιού.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης έγραψε σχετικά στο facebook:

«Ολοκληρώθηκε, από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, ο πλήρης φάκελος της μελέτης αναβάθμισης και νομιμοποίησης της Πλατείας Παπάγου στο λιμάνι και αποστέλλεται για τις απαιτούμενες εγκρίσεις στο Υπ. Πολιτισμού. Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από οικονομικούς πόρους του Δήμου, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας της ιστορικής πλατείας καθώς και την τοποθέτηση του αγάλματος του μεγάλου ρεμπέτη «Μάρκου Βαμβακάρη», ευγενική χορηγία της οικογένειάς του.

Ένα αναγκαίο έργο, σε συνέχεια της πρόσφατης ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, που συμβάλει στην σαφή αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του λιμανιού μας».

 

 

 

 
Σχολιάστε