OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Επιτυχημένες οι εκθεσιακές συμμετοχές του Δήμου Άνδρου για τον τουρισμό και την προβολή του νησιού

Με οργανωμένη εκπροσώπηση ο Δήμος Άνδρου προχωράει στην ανάδειξη του νησιού μας μέσω της συμμετοχής σε σειρά εκθέσεων, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για την περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για τον προορισμό. Μέσα στον Νοέμβριο, ο Δήμος Άνδρου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο «WTM London» και στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018 στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, θα εκπροσωπηθεί στην 5η Athens International Tourism Expo, έκθεση που διοργανώνεται στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή του Δήμου Άνδρου στη Διεθνή Έκθεση «Philoxenia», αφού η ανταπόκριση των επισκεπτών που βρέθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαιτέρως θετική. Στην τελετή εγκαινίων των εκθέσεων «Philoxenia & Hotelia», καθώς και στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αι. που φιλοξενήθηκε η Άνδρος, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης. Στην αποστολή του Δήμου συμμετείχαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα Ελένη Πολίτου, επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού του νησιού, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου «Χορεύανδρος», που παρουσίασε παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς και προσέφερε στους επισκέπτες κεράσματα με τοπικά προϊόντα της Άνδρου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Παράλληλα, η κα Πολίτου είχε εποικοδομητικές συναντήσεις και συζητήσεις με tour operators από Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Τουρκία και Λίβανο, τα αποτελέσματα των οποίων θα σταλούν στους επαγγελματίες τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο #My_Andros, που διοργανώθηκε από την ομάδα των «Greek Instagramers Events», με θέμα την ‘Άνδρο, τα τοπία και τους ανθρώπους της.

Η έκθεση αυτή «ταξιδεύει» και στην Αθήνα, αφού την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός). Το ολοκληρωμένο φωτογραφικό Project #My_Andros διοργάνωσε η ομάδα Greek Instagramers Events, σε συνεργασία με το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου CTN ANDROS και τη φωτογραφική λέσχη Άνδρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου και η έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό έως τις 25 Νοεμβρίου 2018.

Τέλος, ο Δήμος Άνδρου με ανακοίνωση του ευχαρίστησε θερμά για την αφιλοκερδή προσφορά τους, τους επαγγελματίες και συλλόγους που με τα προϊόντα τους συνέβαλαν στην προβολή της Άνδρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018. Πρόκειται για τα ζαχαροπλαστεία «Ερμής», Λάσκαρης, Ζαΐρης, Τζιώτης και «Ανθός Γαυρίου», το αποστακτήριο του κ.Βαρούτη που παράγει το ανδριώτικο τσίπουρο AnDrop, το κρεοπωλείο του κ. Ζαγοραίου, τον φούρνο του κ. Παντερλή («Το Φουρναράκι»), τα τυροκομεία Λούβαρη και Ασούτη, τον Συνεταιρισμό Γυναικών «Η Αρχόντισσα του Αιγαίου» και την κα Κουρτέση για τα αναμνηστικά σαπουνάκια «Soap by Eleni».

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice