ΕΝΠΕ προς Υπουργείο Μεταφορών: «Δώστε λύση στο αδιέξοδο με τις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης» – Τι απαντά το Υπουργείο

Να δώσει επειγόντως λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει με τις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης, καλεί για ακόμη μια φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και προσωπικά τον Υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

«Δεν πάει άλλο. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Ο Υπουργός πρέπει να δώσει λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε με τους χειρισμούς του», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προειδοποιώντας ότι «στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης καθώς είναι πολλές χιλιάδες όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση και περιμένουν να εξεταστούν για ν’ αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης».

«Με τις αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών δημιουργούνται στρεβλώσεις, κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, έχει προκληθεί τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός καθιστώντας σαφές πως «ακόμη κι αν η κυβέρνηση φέρει νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή, μέχρι αυτός να τεθεί σε εφαρμογή πρέπει να συνεχιστεί αδιάλειπτα η διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης».

Το OTAVOICE διερεύνησε το θέμα και η θέση της πολιτικής ηγεσίας «μιλάει» για μια νομοθετική παρέμβαση η οποία στοχεύει στο να σπάσει τα κυκλώματα εκμετάλλευσης και διαφθοράς στον τρόπο έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης. Θεωρούν ότι με την ηλεκτρονική διαδικασία που εισάγουν, θα μπει ένα τέλος στην οποιαδήποτε δυνατότητα κρατικού υπαλλήλου να εκμεταλλευτεί την σχέση του με τον πολίτη. Πιστεύουν δε πως οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές και ότι κατ’ ουσίαν δημιουργούν ένα ζήτημα που δεν έχει υπόβαθρο αλλά προσωπικά κίνητρα.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κοινωνική έκρηξη προκαλείται από τον σημερινό τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης και όσους τον ανέχονται… Το σχέδιο νόμου οδεύει στο Κοινοβούλιο και όλοι γνωρίζουν τις τομές που θα γίνουν είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. «
Σχολιάστε