OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Δυτική Ελλάδα: 307 άνεργοι εντάσσονται, μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας

Συνολικά 307 ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εντάσσονται –μέσω του ΟΑΕΔ- για περίοδο οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας καλωσόρισε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα τους ωφελούμενους του προγράμματος, ενώ αντίστοιχη συνάντηση έγινε το μεσημέρι και στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Την Τρίτη ο κ. Κατσιφάρας θα έχει συνάντηση με τους ωφελούμενους του προγράμματος από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο του Πύργου.

Στις συναντήσεις που έγιναν στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η Κοινωφελής Εργασία αποβλέπει στην στήριξη μακροχρονίως ανέργων και νέων επιστημόνων και στην επαντένταξη τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, ενισχύει με προσωπικό, για περίοδο οκτώ μηνών, φορείς της Αυτοδιοίκησης σε συγκεκριμένους τομείς δράσης και στην υλοποίηση έργων με κομβική σημασία για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη. Γνωρίζουμε τι σημαίνει η ανεργία και η αδυναμία πρόσβασης στην εργασία. Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα, μια ανάσα δίνουν, που είναι όμως απαραίτητη ώστε να στηριχθούν συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί στο φάσμα της ανεργίας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Πρόσθεσε, ότι για την υποδοχή των ωφελούμενων της Κοινωφελούς Εργασίας υπήρξε σωστή προετοιμασία από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να διασταυρωθούν παραγωγικά οι πραγματικές ανάγκες των ανέργων, με τις αντίστοιχες των υπηρεσιών.

Στη συνάντηση της Πάτρας παρόντες ήσαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτριος Δριβίλας.

2018.11.05 @ Συνάντηση υποδοχής, στην Π.Ε. Αχαΐας, των ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης διάρκειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Αλεξόπουλος καλωσόρισε απ’ την πλευρά του τους ωφελούμενους ενώ ο κ. Δριβίλας, στη σύντομη τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στον τρόπο κατανομής των θέσεων και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου η Περιφέρεια να ενταχθεί και πάλι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης. «Να γνωρίζετε ότι η Περιφερειακή Αρχή επιδιώκει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», είπε ο κ. Δριβίλας.

Στη συνάντηση της Πάτρας παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας Κωνσταντίνος Κόλλαρης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοίκησης Χριστόφορος Παπανικολάου.

Στην αντίστοιχη συνάντηση στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθηκαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σάββας Αυγέρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορος Καπλάνης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νικόλαος Φατούρος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Γεράσιμος Γυφτογιάννης.

Ο σχεδιασμός και η κατανομή των ωφελουμένων

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των ωφελουμένων:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εντάσσονται 184 ωφελούμενοι.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εντάσσονται 63 ωφελούμενοι.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εντάσσονται Αιτωλοακαρνανίας 60 άτομα.
Πρόκειται για θέσεις εργασίας όλων των κατηγοριών και διαφόρων ειδικοτήτων. Η Περιφέρεια, στο διάστημα που προηγήθηκε, σχεδίασε επτά τομείς παρεμβάσεων με 82 συνολικά δράσεις στις οποίες θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι τομείς παρεμβάσεων είναι:
Πρόληψη υγείας και Ενημέρωση των Πολιτών.
Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τους βιοτόπους.
Απογραφή και ηλεκτρονική αποτύπωση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Ψηφιοποίηση αρχείων αδειών βιοτεχνικών εγκαταστάσεων.
Δημιουργία και η αρχική υποστήριξη διαδικτυακής πύλης θεμάτων γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.
Επικαιροποίηση αμπελουργικού και ελαιοκομικού μητρώου.

Σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων (GIS) για την πλήρη αποτύπωση κολυμβητικών δεξαμενών, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου, ψηφιοποίηση αρχείων αποτελεσμάτων δειγματοληψιών από κολυμβητικές δεξαμενές και ακτές κολύμβησης.

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα κατά τη συνάντηση με τους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Πάτρα, στο σύνδεσμο:

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Ωρωπού πενθεί για την απώλεια της Μπέσυς Μπαρκούρα

otavoice

Χαλκίδα: Η ΚΕΔΕ ενώνει τη φωνή της στα δίκαια αιτήματα των δήμων

otavoice

Π.Δ.Ε: Ευρεία σύσκεψη για τις ανάγκες της αιμοδοσίας κατά τη θερινή περίοδο

otavoice

Δ.Αγ.Παρασκευής: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Επέκταση δικτύου χαμηλού φωτισμού

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία

otavoice