Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Μπουτάρη ο Κουράκης

Την ανεξαρτητοποίηση του από τη διοικούσα παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη ανακοίνωσε ο πρώην αντιδήμαρχος και συνιδρυτής της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέας Κουράκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Κουράκης τόνισε πως «μετά τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και την αποχώρηση – ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τη σημερινή δική μου, η ‘Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη’ που ιδρύσαμε, δεν μπορεί να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε».

‘Άσκησε κριτική σε βάρος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως έκανε «σημαντικά λάθη και παραλείψεις», μίλησε για το «τέλος εποχής» της «Πρωτοβουλίας» και υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες «ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, παραχαρακώσεις και ηγεμονισμούς».

Ο κ.Κουράκης αναφέρθηκε στην ομάδα των «5» δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις που στόχο έχουν να συνεργαστούν «με πρόσωπα και άλλες παρατάξεις» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.
Σχολιάστε