OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Διαχειριστική μελέτη του Πάρκου Αγίων Αποστόλων από τον Δήμο Χανίων

Στην αειφόρο διαχείριση και προστασία της περιοχής των Αγίων Αποστόλων Χανίων, καθώς και στην αναβάθμισή της στοχεύει η διαχειριστική μελέτη του Πάρκου των Αγίων Αποστόλων. Τη σύμβαση για την εκπόνηση της υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με τον ανάδοχο μελετητή.

Στόχος της μελέτης είναι η περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου που περιβάλλεται από οικιστικό ιστό χωρίς να έχει ενταχθεί σε σχέδιο πόλης και ο οποίος φέρει δασική βλάστηση, να αποκτήσει ένα σχέδιο διαχείρισης (master plan), που θα επικεντρώνεται: στην αειφόρο διαχείριση της περιοχής, στην προστασία και ανάδειξή της, στην αύξηση της λειτουργικότητας και στην ομαλή συνύπαρξη των πολλαπλών χρήσεων του άλσους, καθώς και στην  αύξηση της παρεχόμενης ασφάλειας στους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της μελέτης θα καταγραφούν οι υπάρχουσες χρήσεις του χώρου, με στόχο την ολοκληρωμένη χωροθέτηση των υφιστάμενων χρήσεων και των προτάσεων βελτίωσής τους.  Ειδικότερα θα εξεταστούν προτάσεις, που μεταξύ άλλων αφορούν:

Στην ελαχιστοποίηση της κυκλοφορίας οχημάτων με απόδοση του χώρου, που καταλαμβάνουν τα οχήματα στους πεζούς και ποδηλάτες και στην ενοποίηση του βόρειου και νότιου τμήματος του πάρκου, σε προτεινόμενα μέτρα απαγόρευσης εισόδου των οχημάτων στο πάρκο, στη βελτίωση των χώρων στάθμευσης τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά με εκ νέου σχεδιασμό τους, που θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία παρτεριών και φυτεύσεων, στην πρόταση ανακατασκευής και νέας χρήσης των υφιστάμενων ερειπωμένων κτιρίων των παλιών παιδικών κατασκηνώσεων, στη χωροθέτηση σε όλο το μήκος του πάρκου ποδηλατοδρόμου αναψυχής αλλά και αντιπλημμυρικού τεχνικού έργου και στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η μόνιμη και συστηματική επιτήρηση, συντήρηση και διαχείριση των αναγκών του πάρκου.

Με βάση τη σύμβαση ο συνολικός χρόνος εκπόνησης της μελέτης καθορίζεται στους εννιά μήνες.

«Ως δημοτική αρχή δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην αξιοποίηση των Αγίων Αποστόλων, που αποτελούν πολύτιμο ελεύθερο χώρο για την περιοχή της Νέας Κυδωνίας και βασικό πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρο τον δήμο μας. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας κάνουμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη, την οργάνωση και την ασφάλεια αυτού του σημαντικού αγαθού των Χανίων.

Σε συνδυασμό με τη διαδρομή, που ενώνει παραλιακά το πάρκο με τη Νέα Χώρα, που ήδη έχει αναπλαστεί, “ανοίγουμε” την πόλη προς τα δυτικά και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας. Αλλάζουμε τους όρους ζωής και κίνησης στην πόλη μας, κάνοντας την πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας», επεσήμανε σε δήλωση του κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Σχετικά Άρθρα

Κόρινθος: Οι πρώτες 100 ημέρες της Δημοτικής Αρχής Ν. Σταυρέλη

otavoice

Διχάζει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Άρνηση εφαρμογής του από δήμους

otavoice

Δικαίωση ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας από το Σ.τ.Ε.

otavoice

Π.Δ.Ε: Πρώτα συμπεράσματα για το Πατρινό Καρναβάλι σε θέματα δημόσια υγείας-εμπορίου

otavoice

Δ.Κατερίνης: Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λαδιών

otavoice

Δ.Ήλιδας: Στην είσοδο της Αμαλιάδας τοποθετήθηκε το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού

otavoice