OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αχ.Μπέος: «Θα πάρετε χαστούκια» – Άγρια κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Σε δύο επιθέσεις επί προσωπικού αναλώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενώ τα 17 θέματα που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν πέρασαν στο «ντούκου».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσωπική επίθεση του συμβούλου της πλειοψηφίας Απ. Γαλάτη κατά του ανεξάρτητου συμβούλου (και πρώην συνυποψηφίου του) Αχ. Καλυβιώτη, ενώ ακολούθησε και δεύτερη επίθεση, πιο έντονη με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, που επιτέθηκε κατά του ανεξάρτητου συμβούλου Ν. Κανελλή.

Με αφορμή ερώτηση του Αχ. Καλυβιώτη για το Νηπιαγωγείο Άνω Βόλου, ο Αχ. Μπέος είπε προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας να μην απαντούν «σε ανθρώπους που είναι περαστικοί». «Οι ερωτήσεις που κάνουν δεν είναι ουσίας, είναι για λόγο ύπαρξης. Τους έχει ξεχάσει και η μάνα τους» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Απ. Γαλάτης με τον οποίο μίλησε ο Αχ. Καλυβιώτης τηλεφωνικά για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα, είπε ότι εάν ενδιαφέρεται η Δ.Α. για τα σχολεία, προκαλώ να ρωτήσει όποιος θέλει γυμνασιάρχες, λυκειάρχες ή υπεύθυνους να δει εάν έχουμε φροντίσει αυτά τα τέσσερα – πέντε χρόνια. «Επειδή την έστειλε φαιδρός, δεν προβληματίζομαι και δεν ασχολούμαι» δήλωσε ο Απόστολος Γαλάτης, ενώ η αντιδήμαρχος Δέσποινα Κότογλου, απάντησε πως το θέμα έχει τελειώσει και οι απαραίτητες εργασίες στο Νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκαν χθες.

Ο Απ. Γαλάτης άρχισε να βρίζει τον Αχ. Καλυβιώτη, αποκαλώντας τον «καραγκιόζη» και όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, ο ίδιος πρόσθεσε «γιατί τι θα κάνεις; παλιοφλούφλη, τενεκέ ξεγάνωτε… Τι να μας πει το στρουμφάκι»…

«Θα πάρετε απάντηση και χαστούκια…»

Η ένταση συνεχίστηκε με τον ανεξάρτητο σύμβουλο, Νίκο Κανελλή, στον οποίο δεν δόθηκε απάντηση σε ερώτησή του σχετικά με τη ΔΕΥΑΜΒ.

«Είσαι δήμαρχος και πρέπει να απαντάς» είπε ο κ. Κανελλής, ο οποίος βρέθηκε να αλληλοκατηγορείται με τον Αχιλλέα Μπέο και ακολούθησε χαρακτηριστικός διάλογος:

Αχ. Μπέος: Εμείς εδώ είμαστε χωρίς κουκούλα. Εάν θίγονται τα συμφέροντά σου κάνε μήνυση.

Νικ. Κανελλής: Να φέρεις τα ΜΑΤ. Πρέπει να απαντήσετε. Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ΠΑΕ.

Αχ. Μπέος: Είσαι μία παρένθεση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Νικ. Κανελλής: Να απαντήσετε γραπτά αλλιώς παρανομείτε. Υπάλληλος της ΑΓΕΤ είσαι, αυτό κάνεις.

Όταν ο κ. Μπέος τον αποκάλεσε «μπαχαλάκια», ο Νικ. Κανελλής απάντησε «μπαχαλάκιας είσαι και φαίνεσαι, υπόκοσμος είσαι και φαίνεσαι. Εμείς δεν έχουμε τέσσερα χρόνια φυλακή», προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου:

«Ρε μπαγλαμά έλα έξω να σου εξηγήσω. Το προσωπικό μου πρόβλημα γελοίο υποκείμενο, που αυτή την στιγμή που κάποιοι σαν εσένα και τον Νάνο ασχολείστε, θα πάρετε απάντηση και θα πάρετε και χαστούκια από τον κόσμο γιατί αυτό σας αξίζει».

Τον επικεφαλής τους έσπευσαν να υπερασπιστούν και οι σύμβουλοι της παράταξής του, οι οποίο άρχισαν να φωνάζουν και να αποκαλούν τον Νίκο Κανελλή «φασίστα» και ότι «φοράει κουκούλα»

«Βρίσκεται από σπόντα εδώ – έλεγε ο Αχ. Μπέος – ήταν λάθος των Βολιωτών. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μπάχαλο. Δέστε το παρελθόν να δείτε ποιος είναι. Θα πάρετε απάντηση πολύ σύντομα, συνεργάτες και ρουφιάνοι της Ασφάλειας εσείς είστε εδώ και χρόνια».

Νικ. Κανελλής: Τα ‘χεις βρει με την ΑΓΕΤ και τους εργολάβους

Αχιλ. Μπέος: Εσύ και ο αδερφός σου παίρνετε δουλειές απ’ την ΑΓΕΤ. Όσα χαλάω για πουρμπουάρ τον χρόνο εσύ θέλεις μια ζωή να τα ξοδέψεις.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε»

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ενημέρωση από τον Δήμαρχο Βόλου σχετικά με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών των μετρήσεων στη Γορίτσα, οι οποίες πληρώθηκαν από το δήμο με το ποσό των 19.000 €.

«Σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να ανησυχούμε. Να μην ανησυχεί και να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος, να μη δημιουργούν πανικό οι «ειδήμονες» που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Τα κάνουν αυτά για να υπάρχουν» είπε ο κ. Μπέος.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικά Άρθρα

H ΠΔΕ στο 2ο Διεθνές Workshop REGINA για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

otavoice

Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ

otavoice

Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής με το Δήμαρχο Ωρωπού

otavoice

Σιωπηλή πορεία των Σχολείων Μουζακίου για τα Τέμπη

otavoice

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πορεία υλοποίησης της Πατρών – Πύργου

otavoice

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία αναγνωρίζει την προσπάθεια του δήμου Τρίπολης για το κολυμβητήριο

otavoice