OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αντώνης Καράμπελας «Πύργος- Έργο Πολιτών»: Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης – Προτάσεις της παράταξης

Η Παράταξή ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ έχει ξεκινήσει και ενημερώνει τους Δημότες του Δήμου Πύργου και μάλιστα κατά θεματικές ενότητες για τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019.

«Και αυτό για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τις βασικές θέσεις του Προγράμματός μας. Έχουμε επιλέξει την υπεύθυνη και ουσιαστική ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν και τα οποία ζητούν την επίλυσή τους. Δεν επιλέξαμε και δεν επιλέγουμε να ‘’βγαίνουμε’’ καθημερινά στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επί παντός επιστητού, αποσπασματικά, ανούσια, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Έτσι μετά την γνωστοποίηση των θέσεών μας:

-Για την Δημοκρατική Λειτουργία του Δήμου (Αύγουστος 2018)

-Για τον Πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση του εισοδήματος των Αγροτών και Κτηνοτρόφων μας (Σεπτέμβριος 2018)

Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το μεγάλο θέμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καλούμε πάλι τις άλλες Παρατάξεις και τους υποψηφίους Δημάρχους να θέσουν στην κρίση των Δημοτών μας τις δικές τους θέσεις και προτάσεις για τα συγκεκριμένα αυτά θέματα και που μέχρι σήμερα δεν τις έχουμε ακούσει.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

-Θέσπιση ειδικού γραφείου και γραφείου διαμεσολάβησης για τις ευπαθείς και ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες

Αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος μας να βοηθήσουμε στην καθημερινή μάχη για επιβίωση και να εγγυηθούμε το απαραβίαστο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσω της θεσμοθέτησης αυτού του γραφείου που θα απασχολείται αποκλειστικά με τις συγκεκριμένες Κοινωνικές ομάδες.

-Δημιουργία Ειδικού ταμείου Αλληλεγγύης

Πρώτος καταθέτης του ταμείου αυτού θα είναι τα αμειβόμενα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Και σκοπός του θα είναι σε συνεργασία με την Εκκλησία, το ΕΒΕ, την ΕΑΣ, το Χαμόγελο του Παιδιού, όλους τους φορείς Κοινωνικής αλληλεγγύης και τους απλούς πολίτες, να καταστρώσει ένα ακριβές, διακριτικό και συνδυασμένο με δράσεις απεγκλωβισμού από την φτώχεια, πρόγραμμα.

-Ενίσχυση και διεύρυνση των υφισταμένων Δημοτικών κοινωνικών δομών (Ιατροκοινωνικό Κέντρο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας κ.α) αλλά και η δημιουργία νέων δομών (Κοινωνικό εστιατόριο, Κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων)αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά Προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αυτονόητο τυγχάνει ότι θα υποβοηθήσουμε και θα  ενισχύσουμε την Δομή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ.

-Καθιέρωση μειωμένων ανταποδοτικών τελών (Ύδρευσης-φωτισμού-καθαριότητας) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια. Το ειδικό αυτό μέτρο έχει εφαρμοστεί σε πολλούς Δήμους και η Παράταξή μας επίμονα το έχει θέσει στην Δημοτική Αρχή να τύχει εφαρμογής αλλά δυστυχώς το έχει απορρίψει.

Σημειώνουμε το μέτρο αυτό θεσπίστηκε πλέον με τον Ν.4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ-1)

-Ανάληψη Πρωτοβουλιών ενθάρρυνσης του εθελοντισμού

Προτείνουμε την δημιουργία ενός Κέντρου Εθελοντισμού (το ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ) όπου κάθε πολίτης οργανωμένος ή όχι, θα μπορεί να προσφέρει και να παίρνει πρωτοβουλίες για νέες εθελοντικές δράσεις.

Το συντονιστικό ρόλο θα αναλάβει το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου.

Οι δράσεις αυτές και όποιες άλλες προταθούν στον ανοιχτό διάλογο που έχουμε ανοίξει με τους πολίτες δεν θα επιτρέψουν να έχει ο Δήμος Πύργου, ο Δήμος μας, έλλειμμα στους θεσμούς αλληλεγγύης.

Για την Παράταξη  ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

Αντώνης Καράμπελας

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου

Σχετικά Άρθρα

Π.Ι.Ν: Συνάντηση Α.Δήμου και Γ.Ζήκου με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Ι.Ν.

otavoice

Την επέκταση του Μετρό ζητούν Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη και Πρύτανης ΠΑΠΕΙ

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Μπαίνουμε στον τουριστικό χάρτη και πρέπει να το υποστηρίξουμε τα επόμενα χρόνια»

otavoice

Δικαιώνει τον Χρήστο Τεντόμα, ο πλήρης έλεγχος της δικαιοσύνης

otavoice

Στο δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, ο Πύρρος Δήμας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Επιστολή Δημάρχου για την αστική συγκοινωνία των οικισμών Ελεούσας-Βαλτοχωρίου

otavoice