OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Το πρωί του Σαββάτου (6/10) ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο Αναγνωστάκης έχει διατελέσει στο παρελθόν Δήμαρχος Χαλκιδέων, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας και Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και θα “κατέβει” στις εκλογές με τον Συνδυασμό του, «Στερεά… Υπεροχής!».

Η ανακοίνωση:

«Φίλες και Φίλοι Στερεοελλαδίτες,

Παίρνω το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας, για να θέσω στην κρίση σας, την απόφασή μου να ηγηθώ Αυτοδιοικητικής Κίνησης, για τις κρίσιμες επόμενες Περιφερειακές Εκλογές, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Μια απόφαση που λήφθηκε ύστερα από παρότρυνση πολιτών και αυτοδιοικητικών ανθρώπων της Περιφέρειας μας, που έχουμε την ίδια αγωνία, κοινό και ειλικρινές το ενδιαφέρον, για την πορεία και την εξέλιξη των τοπικών μας υποθέσεων.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη περίοδο, με οξυμμένα τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής, ανεργίας και φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, έχω πλήρη συνείδηση για το βαθμό δυσκολίας και το μέγεθος της πρόκλησης.

Απέναντι σ΄αυτή την πρόκληση και έχοντας ως εφόδια την αυτοδιοικητική εμπειρία και τη γνώση της δημόσιας διοίκησης, πιστεύω ότι μπορώ να σταθώ με επάρκεια και να προσφέρω.

Μια προσφορά στη βάση ενός συλλογικού, ολοκληρωμένου, συνεκτικού σχεδίου, στην κατεύθυνση να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρώτη και πρότυπο, σε μια Ελλάδα που παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια της, μετά τη μεγάλη και πρωτόγνωρη κρίση που βίωσε στα χρόνια που προηγήθηκαν.

Στρατηγική μας επιδίωξη αποτελούν, η ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, η αύξηση του εισοδήματος και η αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της, η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, ο απόλυτος σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον.

Με την προγραμματική μας πρόταση, πατώντας σε όλα όσα θετικά δημιουργήθηκαν και αναδείχθηκαν και στη συνέχεια της λειτουργίας των θεσμών, στοχεύουμε πρωτίστως:

στην κυριαρχία της καινοτομίας και την εκτίναξη της εξωστρέφειας της περιφερειακής μας οικονομίας,
στην προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας,
στην ενίσχυση της απασχόλησης,
στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού,
στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και
στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Ένα σχέδιο – πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία και ευελπιστώ να εμπλουτιστεί κι από τις δικές σας προτάσεις και παρεμβάσεις, με στόχο να αναδείξουμε τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια με διαρκή και σταθερή υπεροχή σε όλους τους τομείς.

Ένα σχέδιο που στηρίζεται και μπολιάζει τον Εθνικό προγραμματισμό με τις τοπικές μας ιδιαιτερότητες, συσπειρώνει κοινωνικές δυνάμεις, εμπνέει το σύνολο των δημοκρατικών, προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και εκφράζει τις αγωνίες και τα αιτήματα των κοινωνικοπολιτικών κινημάτων του τόπου μας.

Σ αυτή την προσπάθεια, με καθαρά τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της, σας καλώ όλους και όλες να εισφέρετε με προτάσεις, ιδέες, συμμετοχή. Ιδιαίτερα δε τους ανθρώπους που αγαπούν και εμπλέκονται με την Αυτοδιοίκηση και που με αρκετούς από αυτούς πορευτήκαμε δημιουργικά μαζί σε προηγούμενες περιόδους.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια έχουν ρόλο και λόγο οι νέοι και όσοι νιώθουν νέοι, έχουν ρόλο και λόγο όσοι νιώθουν την ανάγκη της προσφοράς, όσοι νιώθουν ότι μπορούν μια υπέροχη περιφέρεια να την μεταμορφώσουμε σε μια Περιφέρεια Υπεροχής!

Με εκτίμηση και φιλία

Δημήτρης Αναγνωστάκης»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice