OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τρία έργα πρασίνου στον Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

Κύκλο επαφών έχει ξεκινήσει η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκη, Βούλα Πατουλίδου με τους οχτώ δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΜΕΘ) προκειμένου να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΒΑΑ) που απορροφά παρεμβάσεις για τη βελτίωση του πρασίνου και της ποιότητας ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο η κα Πατουλίδου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας κ. Νικόλαος Μπουλομύτης και η κα. Αλεξάνδρα Ανανίκα, Στέλεχος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Ο άξονας «Θεσσαλονίκη πράσινη και ανθεκτική», αποτελεί τη σημαντικότερη «πράσινη» παρέμβαση που έχει γίνει στο πολεοδομικό μας συγκρότημα» τόνισε η κα. Πατουλίδου μετά το τέλος της συνάντησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι το μόνο στην Ελλάδα που αφορά σε οχτώ αντί ενός Δήμους και παρά τις προφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος, πλέον είναι πρώτο σε ρυθμούς υλοποίησης. Προχθές ο Δήμος Καλαμαριάς, σήμερα ο Δήμος Πυλαίας ενέταξε τις καταλληλότερες, τις πιο ώριμες και πιο αποδοτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 3.311.240 € που αφορούν:

1.Διαμόρφωση χώρων πρασίνου στην επέκταση Πυλαίας (περιοχή Δελφών)

  1. Διαμόρφωση πλατείας (Ιερός Ναός Αγ. Γλυκερίας)
  2. Διαμόρφωση πάρκου Τριανταφυλλοπούλου και
  3. Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη»

 

Η κα. Πατουλίδου κλείνοντας την δήλωσή της επισήμανε πως «είναι αδύνατο να λύσουμε όλα τα προβλήματα μέσω της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ο πολεοδομικός ιστός του συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ήδη από τη δεκαετία του ΄90 που διογκώθηκαν από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Οι καρποί αυτής της προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν από ενάμισι χρόνο έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Με την άριστη συνεργασία με τους δήμους της ΜΕΘ, αλλάζουμε συνολικά την εικόνα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Συγχαρητήρια και στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και προσωπικά στον Δήμαρχο και αγαπητό φίλο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη!».

Από την μεριά του ο κ. Καϊτεζίδης, τόνισε πως «με στόχο την βιώσιμη διαβίωση στο Δήμο μας και την ανάπτυξη της πόλης μέσω της βελτίωσης του αστικού μικροκλίματος, της βελτίωσης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τρέξαμε το πρόγραμμα με ταχύτητες όχι βέβαια του επιπέδου της Ολυμπιονίκης μας και Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης αγαπητής Βούλας Πατουλίδου, αλλά με αυτές που απαιτούνται για να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Πηγή: thestival.gr

 

 

 

 

 

 

 

Σας ενδιαφέρει: Από πότε αρχίζει να ισχύει

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ναυπλιέων: Συνάντηση Δημάρχου για το ανανεωμένο Φεστιβάλ Ναυπλίου

otavoice

Κ.Τζιούμης: «Προσκαλούμε όλους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Τρίπολης»

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού σε Μόχανο και Βουκουρέστι

otavoice

Δ.Ηρακλείου Κρήτης: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας στις 26/2

otavoice

Δ.Αρταίων: Αποφασισμένος να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πεζόδρομους

otavoice

Ακόμη δύο ευρωπαϊκά έργα για τον Δήμο Καβάλας

otavoice