Τατούλης: » Η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών»

Σημαντικό έργο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης εγκαινιάστηκε στην Πελοπόννησο από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εγκαινίασε τα Apollo Trails, ένα δίκτυο μονοπατιών που, με επίκεντρο την Αμπελιώνα Μεσσηνίας, που συνδέει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το όρος Λύκαιο και τη Νέδα, στα σύνορα των νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας.

Μάλιστα κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε: » Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών» και σημείωσε ότι «στον εναλλακτικό τουρισμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στην οποία και άλλες Περιφέρειες θα ακολουθήσουν. Μέσα στο 2019 θα έχουμε περίπου 1500 χιλιόμετρα μονοπατιών, εκ των οποίων το 85% θα είναι πιστοποιημένα».

Το Menalon Trail που είναι το 8ο πιστοποιημένο μονοπάτι έγινε πραγματικότητα με την προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων και τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έδειξε το δρόμο. Το Apollo Trails θα δείξει και αυτό το δικό του το δρόμο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη.

«Η προσπάθειά μας για τη ευρύτερη περιοχή είναι η ενοποίηση της φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς της ευρύτερης περιοχής. Ήδη έχουμε ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ που θα συνδέσει το Λύκειο όρος με τη Νέδα και έχουμε επίσης ένα άλλο έργο 500.000 ευρώ για τη Νέδα» ανέφερε σχετικά.
Σχολιάστε