OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων στη Δυτική Ελλάδα

Σε σημαντική ευκαιρία για την σύνδεση της μαγειρικής τέχνης με την τοπική παραγωγή και την προβολή της μεσογειακής κουζίνας αναδεικνύεται η τετραήμερη συνάντηση «Regional Agenda-Περιφερειακή Ατζέντα» που θα φιλοξενηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος Θωμάς Λαζανάς και ο αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Τσουνάκας συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο, τους οποίους ενημέρωσαν για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

Στην «Regional Agenda» θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι σεφ απ’ όλη την Ευρώπη, προκειμένου να παρουσιάσουν κουζίνες από τουλάχιστον δέκα διαφορετικές χώρες της Μεσογείου, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων γεύσεων και της γαστρονομικής τους κληρονομιάς.

«Πρόκειται για συνάντηση που, πέραν της αυτονόητης σημασίας της στην προβολή της Δυτικής Ελλάδος, υπηρετεί επιπλέον τους στόχους του γαστρονομικού τουρισμού, της αγροδιατροφής και της συνεργασίας ανάμεσα σε τοπικούς παραγωγούς τροφίμων, εστιατόρια και αγροτικές τουριστικές μονάδες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Σημειώνοντας, επίσης, ότι «η γαστρονομία και η υπεροχή της μεσογειακής κουζίνας είναι στοιχεία που υπηρετούν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, ευνοούν τις καλές διατροφικές συνήθειες και βοηθούν την παραγωγή και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα είναι συνδιοργανωτής της «Regional Agenda» εντάσσει την τετραήμερη συνάντηση του Φεβρουαρίου στην ευρύτερη πολιτική της για την προβολή των τοπικών προϊόντων, την αγροδιατροφή και την ανάδειξη των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στους χώρους του Φεστιβάλ Γεύσεων θα βρεθούν όχι μόνο διάσημοι σεφ, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, αλλά και διευθυντικά στελέχη μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, εξαγωγικών εταιρειών και δικτύων διανομής τροφίμων. Οι διοργανωτές, επίσης, υπολογίζουν ότι απ’ το Κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος» θα περάσουν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος σ’ όλη την Ευρώπη. Και η Δυτική Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενισχύσει την θέση της ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, ενισχύοντας παράλληλα το παραγωγικό της δίκτυο», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στη «Regional Agenda» θα συμμετάσχουν και καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απ’ τον χώρο των τροφίμων ενώ, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα της εντάσσονται και εργαστήρια -με τη συμμετοχή αρχιμαγείρων- γύρω απ’ το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα νέα καινοτόμα προϊόντα (μύρτιλο, ροδιά, ιπποφαές κ.α.), τον ρόλο των παραδοσιακών προϊόντων στη σύγχρονη διατροφή, την παραγωγή γιαουρτιού με παραδοσιακό τρόπο, τα γλυκά κουταλιού, τα κρασιά της Μεσογείου, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Γιασημάκης: “Η εμπιστοσύνη σας με γεμίζει δύναμη και μου δείχνει το δρόμο”

otavoice

Δ. Μακρακώμης: Οι ετεροδημότες των Αθηνών, με τον Κώστα Καραγιάννη

otavoice

Θ. Λιβάνιος για νομοσχέδιο ΟΤΑ: Αλλαγή οργανωτικής δομής, αξιολόγηση ποιότητας και επιβράβευση

otavoice

Ο Απ. Τζιτζικώστας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων της Θεσσαλονίκης

otavoice

Στις γειτονιές της Αθήνας ο Βασίλης Κορομάντζος συνομιλεί με τους πολίτες

otavoice

Ο Κώστας Πελετίδης στην απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο

otavoice