OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Πρώτα ο δημότης»: Ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού ο Θωμάς Ρούσσης (videos)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου «Ατλαντίς» ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης ανακοίνωσε την Κυριακή (7/10) την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Τον «χορό» των εκλογών για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Ωρωπού άνοιξε και επίσημα ο νυν Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα ο δημότης» Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος σε μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου «Ατλαντίς», στην οποία υπήρχε δυνατός παλμός με παρόντες τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπους φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και αρκετό νέο κόσμο, ο Θωμάς Ρούσσης, έκανε τον απολογισμό του έργου του έως σήμερα παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του αλλά και τις προτάσεις του ενώ άσκησε και σκληρή κριτική προς όλους όσους τον αμφισβήτησαν και κυρίως στην αντιπολίτευση, για την οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «τρέφεται με τα ψέματα. Δεν μας ενοχλούν όμως. Μέχρι εκεί μπορούν και μέχρι εκεί φτάνουν. Δεν ψήφισαν ούτε τα έργα για την αποκατάσταση από τις πυρκαγιές. Θέλουν να είναι στάσιμος ο Ωρωπός. Καμιά τους καταγγελία δεν έγινε δεκτή από τα αρμόδια όργανα. Προσπαθούν κάποιοι να σπιλώσουν το όνομά μου και την οικογένεια μου. Ο κόσμος όμως έχει αντίληψη και καταλαβαίνει. Η εποχή του κιτρινισμού έχει παρέλθει. Ο κόσμος όμως μου δείχνει εμπιστοσύνη και η κούραση και η απογοήτευση φεύγουν».

Δείτε την έναρξη της ομιλίας του Θωμά Ρούσση:

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Θωμάς Ρούσσης τόνισε:

«Ο Ωρωπός είναι υπολογίσιμη δύναμη. Συνεργαζόμαστε με όλους. Με τα Υπουργεία, με την Περιφέρεια και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόκληση. Από εκεί και πέρα, αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι η παραδοχή. Έχουμε κάνει και λάθη αλλά όποιες εργάζεται κάνει και λάθη. Σωστά κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα. Να ξέρετε πάντως πως δεν τα κάναμε από πρόθεση. Πετύχαμε όμως πολλά και συνεχίζουμε».

Επίσης ο Θωμάς Ρούσσης αναφέρθηκε σε μερικά μόνο από τα έργα που έγιναν την τετραετία 2014-2018. Όπως τόνισε σχετικά:

  • Παραχώρηση δημοτικού κτιρίου, ανακατασκευής του και προμήθεια εξοπλισμού για τη στέγαση της τοπικής μονάδας Υγείας, με την ευγενική χορηγία του Αθανάσιου Μαρτίνου.
  • Λειτουργία δημοτικού ασθενοφόρου 24 ώρες την ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα.
  • Ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας που διακρίθηκε στην πρώτη θέση πανελλαδικά για τις δράσεις του.
  • Κοινωνικό φαρμακείο, με σκοπό την παροχή δωρεάν φαρμάκων
  • Παροχή συσσιτίου με παρασκευή φρέσκου ημερησίου γεύματος για τους ωφελούμενους του προγράμματος και όχι με τα περισσεύματα του στρατοπέδου
  • Δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου Εθελοντών, με καταγραφή και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών
  • Συγκρότηση νέων εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας και ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών
  • Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων για πρώτη φορά στον Δήμο μας, συνολικά 50 «κουφάρια».
  • Διάφορα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Κλείνοντας εκτός από τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για την εκτέλεση και κατασκευή έργων, οδοποιίας, αποχέτευσης, ύδρευσης, κτιριακών κ.λ.π. που είτε έχουν αποπερατωθεί, είτε δημοπρατούνται, είτε θα υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του διαθέτουν και το όραμα για να πετύχουν έχοντας συναίσθηση και της ευθύνης που αναλαμβάνουν αλλά και την γνώση των αναγκών της πόλης.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό μας χαρακτηρίζει. Δεν διεκδικούμε βραβεία. Όλοι οι συνεργάτες μου και οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν δουλέψει σκληρά και τους ευχαριστώ. Έχουμε όμως πολλά ακόμη να κάνουμε και θέλω να με εμπιστευτείτε ξανά. Ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για τις προσεχείς εκλογές και σας θέλω όλους δίπλα μου. Δεν περισσεύει κανείς» τόνισε στο τέλος της ομιλίας του ο Θωμάς Ρούσσης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του επιχειρηματία και πολιτευτή, Δημήτρη Κιούση που για τον Ωρωπό αποτελεί μια από τις ποιο ισχυρές προσωπικότητες με τεράστια επιρροή.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού με τον Γενικό Διευθυντή του OTAVOICE κ. Αθανάσιο Μπλέτσο και τον Ωρωπιώτη πολιτευτή και επιχειρηματία Δημήτρη Κιούση.

Θερμή ήταν η συνάντηση Ρούσση-Μπέλτσου και είχε ιδιαίτερο… παρασκήνιο!

Ο Θωμάς Ρούσσης με τη σύζυγο του.

Ο Θωμάς Ρούσσης παρουσιάζει την δημοτική του ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice