Οι σίγουροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφέρειες

Στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την Κεντρική Επιτροπή του διημέρου 13-14 Οκτωβρίου, δεδομένη είναι η στήριξη στα τέσσερα πρόσωπα που κατέχουν ήδη τη θέση του Περιφερειάρχη και θεωρούνται από την Κουμουνδούρου πετυχημένα στο έργο τους και έχουν άριστη συνεργασία μαζί τους. Πρόσωπα που εκτιμούν ότι έχουν την δυναμική επανεκλογής τους, έτσι ώστε το βράδυ των εκλογών ο αυτοδιοικητικός χάρτης να δίνει στο κυβερνών κόμμα μια εικόνα πολιτικής και εκλογικής δυναμικής.

Πρόκειται για τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Επιπλέον σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς κι αυτή του Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελάδας.

Μετά την χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας στην Κουμουνδούρου τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο διήμερο θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα οι παρενέργειες στο θέμα Σκόπια-ΗΠΑ και οι κυβερνητικές αντιθέσεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωβουλή καθώς και η εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας (Π.Γ.).
Σχολιάστε