OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Βασίλης Θώδας υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με μία άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης Ζωγράφου, “Ώρα για Δουλειά” του Βασίλη Θώδα.

Ανάμεσα στο πλήθος των παραβρισκόμενων βρέθηκε, τιμώντας την πρωτοβουλία με τη παρουσία τους ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, οι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης και Κωνσταντίνα Μπότσιου, ο τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, οι βουλευτές της Β Αθήνας Σοφία Βούλτεψη και Άννα Καραμανλή, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, ο αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης και ο Δήμαρχος Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου Νίκος Κούρκουλος, πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Τάκης Ρήγας, Γεράσιμος Μαρκάτος, Τόνια Καλύβα, Λάμπρος Γούμενος, Διονύσης Δαβουρλής, Παύλος Παλαιολόγος και Άσπα Καραδήμα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Καστανάκης, η Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, Μαριάννα Αντωνιάδου, το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων Σπύρου Βασιλης, ο διευθυντής του κόμματος Νέα Δεξιά Μιχάλης Μπίλης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μπάμπης Σιάτρας, Βασίλης Γεωργίου, Μενέλαος Σπυράκος και Βασίλης Τσιατσιάμης, ο Πρόεδρος της Β2 ΝΟΔΕ ΝΔ Αλέξανδρος Σπύρου μαζί με τα μέλη του οργάνου Γιώργο Τάσση και Δημήτρη Δεληγιαννίδη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ζωγράφου Δημήτρης Δήμας, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ζωγράφου Σπύρος Κονταλής.

Ιδιαίτερη τιμή, για τη νέα δημοτική παράταξη Ζωγράφου, “Ώρα για Δουλειά” του Βασίλη Θώδα, αποτέλεσε η παρουσία εκπροσώπων συλλόγων της πόλης. Ανάμεσα τους ο Κώστα Καλύβας από το Σύλλογο Αρκάδων, ο Φώτης Νταουντάκης από το Σύλλογο Κρητών, η Ειρήνη Γαλαζούλα από το Σύνδεσμο Ηπειρωτών «Η Ήπειρος», ο Βασίλης Παπαϊωάννου από τον Ιλισσό, η Ρίτα Δαφνή από τον Ερυθρό Σταυρό, η Ειρήνη Σαμαρτζή από τον Σύλλογο αλληλεγγύης γυναικών Ζωγράφου, η Αθηνά Λάππα από το σύλλογο αποπεράτωσης ΙΝ Αγίου Γεωργίου και ο Δημήτρης Γερογιάννης από τον Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στην υποψηφιότητα του Βασίλη Θώδα έστειλε ο τ. Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Εκλογικής επιτροπής για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Θώδας αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη μεγαλειώδη παρουσία, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«…από λόγια είμαστε όλοι χορτασμένοι. Μα τα προβλήματα δεν λύνονται στα λόγια. Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Και το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά. Είτε αυτό αφορά την οικονομία, είτε την Υγεία και την Παιδεία, είτε την τοπική αυτοδιοίκηση. Το βιώνουμε κάθε μέρα στην πόλη μας. Μια πόλη εγκαταλελειμμένη και αβοήθητη από τη δημοτική αρχή. Δεν χρειαζόμαστε άλλα ωραία λόγια. Ούτε ψεύτικες υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα οράματα, που ποτέ δεν γίνονται πραγματικότητα. Είναι η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων. Για τα πιο μικρά και για τα πιο μεγάλα. Για όλα όσα απασχολούν τους συμπολίτες μας. Για όλα όσα είναι υποχρέωση του Δήμου να προσφέρει στην πόλη.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Για τον Δήμο Ζωγράφου είναι ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Αυτή είναι η ανάγκη. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Και αυτό είναι και το όνομα του συνδυασμού μας. Ζωγράφου, ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ λοιπόν. Μια πρωτοβουλία από τους πολίτες για τους πολίτες. Από τους Ζωγραφιώτες για τον Ζωγράφο. Καθαρά, ξάστερα, χωρίς άλλες σκέψεις».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι αυτό που θέλουν οι πολίτες από τη Δημοτική τους αρχή είναι απλό και καθαρό. «Καθαριότητα, φωτισμό, ασφάλεια, κοινωνικές υπηρεσίες, νέες τεχνολογίες και νέα εργαλεία διοίκησης στην υπηρεσία του δημότη. Ένα δίχτυ ασφαλείας και υποστήριξης για τους αδύναμους συμπολίτες μας. Ελεύθερους, προσβάσιμους αλλά και όμορφα διαμορφωμένους χώρους για τα παιδιά μας πάνω απ’ όλα»

Επιτέθηκε στη σημερινή διοίκηση του Δήμου τονίζοντας παράλληλα και τις ευθύνες μέρους της αντιπολιτεύσεως: «Ο Δήμος Ζωγράφου είναι σήμερα όμηρος της ανικανότητάς της Διοίκησης του. Των ιδεοληψιών της, της κοντόφθαλμης αντίληψής της. Η σημερινή Διοίκηση είναι ένας μίζερος διαχειριστής. Με πολλές δικαιολογίες για όσα δεν κάνει. Και με ακόμη περισσότερες για όσα δεν επιχειρεί να κάνει. Χωρίς να παραβλέπουμε και το μερίδιο ευθύνης θεσμικών παραγόντων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αδράνησαν να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Η παρούσα Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με την κυβέρνηση την οποία στηρίζει. Και δεν θα μας ενοχλούσε εάν εκμεταλλευόταν αυτή τη σχέση για να στηρίξει την πόλη. Η σχέση τους δυστυχώς εξαντλείται στις ψεύτικες υποσχέσεις και στα ανύπαρκτα έργα. Αν παρόλα αυτά, συμβεί τους επόμενους εκλογικούς μήνες κάτι καλό εμείς θα το συνεχίσουμε. Δεν είμαστε μηδενιστές όπως υπήρξαν άλλοι. Με θέληση και πείσμα θα ξεπεράσουμε το τέλμα και την άρνηση και θα το μετατρέψουμε σε έργο και θέση. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια της σημερινής Διοίκησης. Δεν μας ταιριάζει ένας Δήμος χαμηλών προσδοκιών. Το Μέλλον μας… Δεν είναι το Παρόν τους.»

Αναλύοντας το ποια είναι και το τι θέλει νέα η παράταξη ο Βασίλης Θώδας τόνισε ότι « …ο δημοτικός συνδυασμός ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ είναι μια νέα κίνηση, αποφασισμένων ανθρώπων. Με ένα κοινό παρανομαστή. Την αγάπη για του Ζωγράφου. Τη θέληση για την πρόοδο του Δήμου μας και των ανθρώπων του. Πάνω απ’ όλα είμαστε μια Ομάδα Εργασίας για την Πόλη μας. Έτσι βλέπουμε και έτσι μετράμε την προσπάθειά μας. Ως Ομάδα Εργασίας. Πρόσωπα που συνειδητά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, την προσπάθεια, τη δέσμευση αλλά και την υλοποίηση. Θέλουμε να πάμε την πόλη μας στη νέα εποχή και επιδίωξή μας είναι να αγκαλιάσουμε όλους τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισες, πέρα και πάνω από τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που θα χαίρεται κάποιος να ζει, όπου κέντρο του θα είναι ο άνθρωπος, που η οικογένεια θα έχει χώρο και άνεση να περπατά και να περνά όμορφα. Ο επαγγελματίας θα νιώθει ότι ο Δήμος τον σέβεται και στηρίζει την εργασία του.

Στόχος μας, είναι η κοινωνία να αγκαλιάσει την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ακμάζουσα πολιτεία. Όπου οι γονείς μας, οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας και οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες θα τυγχάνουν σεβασμού και θα λαμβάνουν υπηρεσίες ποιότητας όπως τους αξίζει. Αλλά πάνω απ’ όλα ο Δήμος μας θα είναι ένας φωτεινός Δήμος, μια περιοχή στολίδι, σημείο αναφοράς για όλο το Λεκανοπέδιο.»

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους τους ενεργούς πολίτες του Ζωγράφου να προσυπογράψουν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός καλύτερου μέλλοντος για την πόλη και τους κατοίκους της, ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί με τη νέα παράταξη λέγοντας χαρακτηριστικά «Σήμερα ξεκινάμε. Και θα κερδίσουμε. Η Πόλη μας θα κερδίσει. Οι συμπολίτες μας θα κερδίσουν. Τώρα είναι ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Και τίποτε δεν θα αλλάξει αν δεν προσπαθήσουμε. Και να θυμάστε, Όνειρο δεν είναι αυτό που δεν θα πετύχουμε ποτέ. Όνειρο είναι αυτό που δεν πετύχαμε ακόμη! Θα τα καταφέρουμε.»

Σχετικά Άρθρα

Κόρινθος: Οι πρώτες 100 ημέρες της Δημοτικής Αρχής Ν. Σταυρέλη

otavoice

Διχάζει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Άρνηση εφαρμογής του από δήμους

otavoice

Δικαίωση ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας από το Σ.τ.Ε.

otavoice

Π.Δ.Ε: Πρώτα συμπεράσματα για το Πατρινό Καρναβάλι σε θέματα δημόσια υγείας-εμπορίου

otavoice

Δ.Κατερίνης: Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λαδιών

otavoice

Δ.Ήλιδας: Στην είσοδο της Αμαλιάδας τοποθετήθηκε το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού

otavoice