Ο Δήμος Ζωγράφου στην Ουκρανία

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας του Δήμου Ζωγράφου, Νίκος Κικάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Βούρτσης και Ιωάννα Πουρναρά, εκπροσωπώντας το Δήμο Ζωγράφου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μαριούπολη και στο Σαρτανά της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 240 χρόνων από την ίδρυση της.

Ο Δήμαρχος , ο Γραμματέας και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαριούπολης επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αντιδήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κέντρο της πανέμορφης πόλης, να παρευρεθούν στα εγκαίνια της ελληνικής πλατείας, του πολιτιστικού κέντρου και πάρκου, καθώς και να παρακολουθήσουν μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις οποίες έλαβαν μέρος όλοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης.

Με την πόλη του Σαρτανά ο Δήμος Ζωγράφου έχει αδελφοποιηθεί από το 2000. Και η συγκίνηση ήταν ανείπωτη στην επίσκεψη της ελληνικής αποστολής ειδικά κατά την επίσκεψη στο σχολείο της πόλης, όπου περίμεναν 850 μαθητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα , οι οποίοι μιλούσαν και τραγουδούσαν στα ελληνικά.

Το ίδιο συνέβη και στο μουσικό σχολείο του Σαρτανά όπου η υποδοχή έγινε με τραγούδια και μπουζούκι. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην εκκλησία του Άγιου Γεωργίου, στο πάρκο της πόλης και στο ελληνικό μουσείο που διαθέτει εκθέματα με αναφορά στην ελληνική παράδοση τα οποία έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της πόλης.
Σχολιάστε