OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα αποκτά η Σύρος

Θετικές εξελίξεις για τη πρωτεύουσα των Κυκλάδων μετά την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το καθοριστικό βήμα για την δημιουργία και δεύτερου Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο επετεύχθη, μετά από την ομόφωνη και πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Κυβέρνηση.
Το εξαιρετικά σημαντικό αυτό αποτέλεσμα, το οποίο εδικαιούτο το νησί μας, έρχεται σε συνέχεια της ίδρυσης της νέας Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο (ΦΕΚ Β’ 4452/18-12-2017), και αποτελεί έναν στόχο και μια επιδίωξη που διεκδικήσαμε σθεναρά με συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου το Πανεπιστήμιό μας να ενδυναμωθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω προς όφελος και της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει αποδείξει διαχρονικώς και εμπράκτως τη στήριξη του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς, πέραν των παραχωρήσεων του Ιστορικού 1ου Γυμνασίου Σύρου, του Πνευματικού Κέντρου, των Αποθηκών Διαμετακομίσεως στο λιμάνι Ερμούπολης (πρώην Καζίνο) και του κτιρίου Κορνηλάκη, με βάση το άρθρο 26 του Ν. 4484/2017 (ΦΕΚ Α’ 110/1-8-2017), πρόσφατα παραχώρησε ακίνητο επί των πρώην Αποθηκών Διαμετακομίσεως στο λιμάνι Ερμούπολης (πρ. Elysee), ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προτίθεται να προβεί και σε νέες παραχωρήσεις, σε συνέχεια πρόσφατου σχετικού αιτήματος του Πανεπιστημίου, για την κάλυψη των αυξημένων σημερινών και μελλοντικών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αναγκών στέγασης του Πανεπιστημίου.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο Δήμος έχει προτείνει συμπληρωματικά την παραχώρηση των κτιρίων του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού πλησίον του Στρατοπέδου, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμες οριστικές μελέτες που έχουν ήδη τεθεί υπόψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, και, παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου» και σύμφωνα με τη σχετική μελέτη αξιοποίησης, έχει προβλέψει την παραχώρηση επιπλέον χώρων, προκειμένου να αποδοθούν στο Πανεπιστήμιο για την κάλυψη των αναγκών του στο μέλλον.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης: “Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, την Κυβέρνηση και όσους συνέδραμαν αποφασιστικά σε αυτό το αποτέλεσμα, ικανοποιώντας ένα πάγιο και πιεστικό αίτημά μας, το οποίο αναμφίβολα οδηγεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στη Σύρο και δημιουργεί νέες προοπτικές και δυνατότητες σύνδεσής του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με το Ναυπηγείο του νησιού μας που γυρίζει σελίδα. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αξίζει αυτής της αντιμετώπισης και έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε δικαιωμένοι!”.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice