OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νέα ανεξαρτητοποίηση στην Ηλιούπολη από την παράταξη Βαλασόπουλου

Μετά τις παραιτήσεις των Αντιδημάρχων Ηλιούπολης Γιάννη Αντζινά και Γιώργου Χατζηδάκη ήρθε και αυτή του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Βιδάλη.

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Ηλιούπολης γνωστοποίησε με επιστολή του, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» Παναγιώτης Βιδάλης.

Ο Παναγιώτης Βιδάλης έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του υπογραμμίζοντας σχετικά πως: “η απόπειρα έκφρασης διαφορετικής γνώμης προκαλούσε εντάσεις. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ξεθώριαζαν όσο οι αποφάσεις παίρνονταν από μια μικρή ομάδα και χωρίς τη συμμετοχή των επίσημων οργάνων της παράταξης” ενώ πρόσθεσε πως: “στις συναντήσεις που είχα με τον Δήμαρχο, του εξέφρασα τις απόψεις και τις ενστάσεις μου για τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκα”.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OTAVOICE θα ακολουθήσουν και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη του Δημάρχου Ηλιούπολης με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα συνοχής και εκλογικής δύναμης για τον Βασίλη Βαλασόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή του Παναγιώτη Βιδάλη που έδωσε στην δημοσιότητα:

“Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς τους λόγους που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη που, με πάθος και συνέπεια, υπηρέτησα τα τελευταία 9 χρόνια.

Εντάχθηκα το 2010 στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με ζωηρό ενδιαφέρον και διάθεση να προσφέρω ενεργά στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και να γίνω κι εγώ αρωγός στην υλοποίηση του οράματός μας για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να συμμετέχω επί σειρά ετών σε μια παράταξη δημοκρατική, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο διάλογος, οι διαφανείς διαδικασίες καθώς και η ενεργός συμμετοχή και εποικοδομητική συμβολή όλων των μελών της. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτέλεσαν και το εφαλτήριο για την πρώτη εκλογική μας νίκη το 2010, τότε που τα λόγια του αρχηγού της παράταξης εντυπωσίαζαν όλους μας καθώς έθετε τις βάσεις ενός 8ετούς προγράμματος μετά το πέρας του οποίου η σκυτάλη θα περνούσε στη νέα γενιά. Το 2014, οι πολίτες της Ηλιούπολης έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Δημοτική μας Αρχή καλώντας την να μείνει πιστή στις αξίες, το έργο και το όραμά μας ολοκληρώνοντας απαρέγκλιτα τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Αισθάνομαι περήφανος λοιπόν γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να είμαι μέλος αυτής της παράταξης στο έργο της οποίας συμμετείχα και υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις.

Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών άρχισα να διαπιστώνω καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοπρέπεια μου. Σταδιακά μειώνονταν η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς στο πρόσωπό μου καθώς και σε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Η παράταξη και η Δημοτική ομάδα απαξιωνόταν. Ακόμα και ως Γραμματέας της Παράταξης αγνοούμουν επιδεικτικά. Κάθε διαφορετική άποψη μεταφραζόταν σε αντιπολιτευτική άποψη. Η απόπειρα έκφρασης διαφορετικής γνώμης προκαλούσε εντάσεις. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ξεθώριαζαν όσο οι αποφάσεις παίρνονταν από μια μικρή ομάδα και χωρίς τη συμμετοχή των επίσημων οργάνων της παράταξης.

Στις συναντήσεις που είχα με τον Δήμαρχο, του εξέφρασα τις απόψεις και τις ενστάσεις μου για τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκα. Όσο όμως βίωνα πως η κατάσταση έτεινε να παγιωθεί τόσο η δημοκρατική μου συνείδηση αλλά και η πολιτική και προσωπική ηθική δεν μου επέτρεπαν να μένω αμέτοχος σε απαξιωτικές συμπεριφορές προς ανθρώπους που απλώς ήθελαν να εργαστούν ανιδιοτελώς για ένα καλύτερο μέλλον για την Ηλιούπολη.

Ως ενεργό μέλος της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια, η απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου δεν ήταν για μένα μια εύκολη υπόθεση, ούτε “συναισθηματικά αναίμακτη”. Τη θεωρώ όμως επιβεβλημένη πολιτική, ηθική και συναισθηματική επιλογή.
Ως Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος διατρανώνω την απόφασή μου ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να εκφράζω την άποψή μου πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης. Το οφείλω αυτό άλλωστε σε όλους όσοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης. Γιατί η Ηλιούπολη ανήκει σε ΟΛΟΥΣ”.

Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Επιχειρούν τα μηχανήματα για αποκατάσταση δικτύων και καθαρισμό ποταμών

otavoice

Συνάντηση Χαρδαλιά με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

otavoice

Δήμαρχος Κάσου: Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τη στήριξη στο νησί μας

otavoice

Η Μαρία Ναδάλη συζητά με τους πολίτες της Σίφνου

otavoice

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας επισκέφτηκε τον Δήμο Ιλίου

otavoice

Δήμος Κηφισιάς: Μαθητική εκδήλωση «Η Επιχειρηματικότητα είναι Επιλογή»

otavoice