Μπαράζ παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων στον Δήμο Πεντέλης

Εξελίξεις επιφύλασσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (8/10).

Μπαράζ εξελίξεων στον Δήμο Πεντέλης μετά το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (8/10). Από τη μια η ανεξαρτητοποίηση του Άγγελου Παλαιοδήμου από την διοίκηση του Δημάρχου, Δημήτρη Στεργίου και από την άλλη η αποχώρηση του πρωτοκλασάτου στελέχους της «Συμπολιτείας» και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Κώστα Καλλιανιώτη, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις», «εσωστρέφεια» και «προσωπικές στρατηγικές» στην παράταξη.

«Πιστεύω ότι έδωσα, με την παρουσία μου, έναν νηφάλιο και τεκμηριωμένο λόγο, αποφεύγοντας προσωπικές αντιπαραθέσεις και προσβλέποντας σε συνθέσεις ιδεών και προγραμμάτων που θα προχωρούσαν τον Δήμο μπροστά.

Εργάστηκα με επιμονή στη διασφάλιση της ενότητας του συνδυασμού και στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του. Δυστυχώς, η επικράτηση μεθοδεύσεων, εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών, απομακρύνει τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ από τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους που οδήγησαν στον σχηματισμό της, σχηματισμό στον οποίο πρωτοστάτησα. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για έναν σύγχρονο, ανθρώπινο, κοινωνικά ανταποδοτικό Δήμο. Στηρίζω κάθε προσπάθεια προστασίας του Πεντελικού περιβάλλοντος και διασφάλισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην «ηχηρή» επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Ευαγγελία Μπουσίου, ο Καλλιανιώτης.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Παλαιοδήμος εκτός από τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης του αποκάλυψε στο Σώμα και την ίδρυση νέου δημοτικού συνδυασμού, που θα κατέλθει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μετά από 4 και πλέον χρόνια συμπόρευσής μου με τον συνδυασμό της Δημοτικής Συμμαχίας ανακοινώνω την αποχώρησή μου από αυτόν και την ανεξαρτητοποίησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Τους τελευταίους μήνες, συζητώντας με αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη και αφουγκραζόμενος τους ενεργούς πολίτες, αλλά και τη σιωπηρή πλειοψηφία, που στέκεται αδρανής και αναποφάσιστη απέναντι στο σημερινό λιμνάζον, κατά τη γνώμη μου, αυτοδιοικητικό σκηνικό, διαπίστωσα ότι είναι έκδηλη η ανάγκη αντιπροσώπευσης όλων μέσα από ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα με οικολογικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και καθαρά δημοκρατικό προσανατολισμό που θα διατυπώσει όραμα και σχέδιο για την επόμενη δεκαετία για την Πεντέλη, καθιστώντας την μια ΠΡΑΣΙΝΗ – ΕΞΥΠΝΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Μετά από δώδεκα χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων τα έξι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και τα τέσσερα από θέση διοίκησης, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να είμαι επικεφαλής ενός νέου συνδυασμού, έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος και προχωρώντας μαζί με όλους αυτούς που κοιτούν το μέλλον και δεν φοβούνται να αλλάξουν. Γιατί «η αλλαγή είναι ο νόμος της ζωής και αυτοί που κοιτούν μόνο το παρελθόν ή το παρόν είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το μέλλον» (John F. Kennedy)».
Σχολιάστε