Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν θα πάω σε καμία εκδήλωση υποψηφίου Δημάρχου στα Β. Προάστια»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και Βουλευτή Β’ Αθηνών Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης που θα είναι και υποψήφιος στον Β. Τομέα, μετά την διάσπαση των εκλογικών περιφερειών με τον «Κλεισθένη», μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook τονίζει πως κατά την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν πρόκειται να δώσει το παρών σε καμία προεκλογική συγκέντρωση συνδυασμών:

Αυτό έρχεται, όπως λέει το ρεπορτάζ που κάναμε, μετά από διαμαρτυρίες που έφτασαν στην Πειραιώς σχετικά με συμπεριφορές στελεχών τα οποία βάζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες σε προτεραιότητα, δημιούργησαν αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις.

Με τη δήλωση του αυτή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να απεμπλέξει το κόμμα από αυτοδιοικητικά «παιχνίδια» θεωρώντας ότι έτσι γίνεται ζημιά στην εικόνα της παράταξης σε μια κρίσιμη εκλογική χρονιά.

Άλλωστε για τους Δήμους η κεντρική στρατηγική γραμμή είναι να μην δοθούν κομματικά χρίσματα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με κατ’ εξοχήν τους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κωστή Χατζηδάκη στο facebook:

«Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές στην περιφέρειά μου. Πολλοί υποψήφιοι και συνδυασμοί. Πλέον του ενός τα ψηφοδέλτια με συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετούς δήμους. Είτε θεωρηθεί στοιχείο ζωντάνιας είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα από τώρα, προτού ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις των υποψηφίων, να μην παρευρεθώ σε καμία συγκέντρωση, κανενός δημοτικού ψηφοδελτίου στην εκλογική μου περιφέρεια.

Γιατί; Πρώτον, διότι οι δημότες δεν περιμένουν εμένα για να επιλέξουν. Δεύτερον, διότι η παρουσία μου στη συγκέντρωση ενός συνδυασμού, μπορεί να ερμηνευθεί αρνητικά από στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν σε έναν άλλον. Τρίτον, διότι η κομματική μου διαδρομή μού επιβάλλει να είμαι διπλά προσεκτικός, ειδικά σ’ αυτήν την ευαίσθητη για την παράταξη εποχή. Και τέταρτον, διότι θέλω να παίξω με ανοιχτά χαρτιά. Έντιμα και ειλικρινά!
Ενδεχομένως, σ’ ορισμένους φίλους να φανεί παράξενη αυτή η τοποθέτηση. Είναι, όμως, πιστεύω, η σωστότερη για την παράταξη στο σημερινό σκηνικό, αλλά και αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα μου.

Δεν ξεχνάω φυσικά, όλους όσους με έχουν στηρίξει διαχρονικά. Τους θυμάμαι και τους είμαι ευγνώμων. Αυτή μου η απόφαση, όμως, υπηρετεί καλύτερα και τους ίδιους. Οι Νεοδημοκράτες και πρωτίστως οι προσωπικοί μου φίλοι, δεν με θυμούνται ούτε με στηρίζουν ως πρωταγωνιστή εσωκομματικών ανταγωνισμών. Έχω τις θέσεις μου φυσικά, αλλά προσπαθώ πάντοτε να τις υπηρετώ με μετριοπάθεια και αξιοπρέπεια όντας ανοιχτός στις αντίθετες απόψεις και σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων».

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές στην περιφέρειά μου. Πολλοί υποψήφιοι και συνδυασμοί. Πλέον του ενός τα…

Gepostet von Kostis Hatzidakis am Freitag, 19. Oktober 2018
Σχολιάστε