Καταγραφή ζημιών στο Δήμο Μουζακίου από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή

Ξεκίνησε η απογραφή των ζημιών από το σεισμό στο Δήμο Μουζακίου μετά από το σχετικό αίτημα που απέστειλε προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ειδικότερα με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κωτσός είχε επισημάνει τα παρακάτω:

«Την Παρασκευή 31-08-2018 σεισμός μεγέθους 4,9 της κλίμακας ρίχτερ έπληξε την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μουζακίου, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα της Π.Ε Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υποστεί ζημιές μεγάλος αριθμός κτιρίων στην περιοχή του Δήμου μας, σύμφωνα με τις αιτήσεις πληγέντων που κατατίθενται στις υπηρεσίες μας. Οι ζημιές εντοπίζονται σε παλαιότερα πλην όμως κατοικήσιμα κτίρια, και από τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει οι πληγέντες (φωτογραφίες), αλλά και από τα λεγόμενα τους κάποια από αυτά φαίνεται να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές και να είναι επικίνδυνα.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να αποστείλετε άμεσα κλιμάκιο υπαλλήλων της υπηρεσίας σας για έλεγχο και καταγραφή των ζημιών σε κτίρια, προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα τους και η σοβαρότητα των βλαβών σε αυτά.»

Έτσι λοιπόν κλιμάκιο 11 μηχανικών από την προαναφερθείσα διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών βρίσκεται στο Δήμο Μουζακίου και συγκρότησε 5 συνεργεία προκειμένου να γίνει καταγραφή όλων των κατοικιών και κτιρίων που υπέστησαν ζημιές στην περιοχή ευθύνης του.

Τα κλιμάκια βρίσκονται σε άμεση επαφή με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μουζακίου και σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων θα επισκεφθούν όλα τα οικήματα που δηλώθηκαν στην υπηρεσία του Δήμου.

Θανάσης Βλάχος
Σχολιάστε