OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ιωάννης Φωστηρόπουλος: Το Παλαιό Φάληρο ενώνει τις δυνάμεις του στο “Δίκτυο Συγγρού”

Η Λεωφόρος Συγγρού αποτελεί μια από τις πιο έντονες προκλήσεις, για έρευνα, αναζήτηση και συνεργασία. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, μέσα από το επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει στις 7 και 8 Νοεμβρίου με θέμα: «Αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής και ο πολιτιστικός άξονας της Συγγρού» θέλει να δώσει την ευκαιρία με πανεπιστημιακούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς φορείς να ακουστούν σκέψεις και να υλοιποιηθούν τα οράματα των ανθρώπων της δημοτικής Αρχής.

Όπως αναφέρει σχετικά ο Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου:

“Η Συγγρού είναι ένας μεγάλος οικονομικός και συγκοινωνιακός άξονας, ενώ παράλληλα έχει μια μεγάλη ιστορία από την αρχαιότητα, όπως έδειξαν και τα ευρήματα στην διάρκεια των εργασιών για τη διαμόρφωση των χώρων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει μεγάλη ιστορία με παλιούς αλλά και νέους προσφυγικούς πληθυσμούς. Με απλά λόγια , είναι μια περιοχή με τεράστια δυναμική και ενδιαφέρον κοινωνικό, πολιτιστικό και ιστορικό. Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός κι η παιδεία είναι πλεονεκτήματα για τη πατρίδα μας. Αυτό που απαιτείται είναι η συνεργασία και η άμεση ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.

Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και προωθούμε συνεργασίες που ξεπερνούν τα γεωγραφικά μας όρια. Προωθούμε την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής μας, μέσα από προγράμματα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς περιπάτους για να διατηρήσουμε ζωντανή τη παράδοση μας. Στόχος μας η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, η βελτίωση της εκπαίδευσης και η εκπόνηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Το «Δίκτυο Συγγρού» αποτελεί μια γοητευτική πρόκληση, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες κοινές δράσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice