Γ. Κωτσός: «Ο «Κλεισθένης Ι» δεν απαντάει ούτε κατ’ ελάχιστο, στο κοινό αίτημα για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων»

Με χαιρετισμό και αναλυτική τοποθέτηση για την ουσία του «Κλεισθένη Ι» και για την επόμενη μέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, άνοιξε την πολύ σημαντική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκε  στο «MOUZAKI PALACE HOTEL».

Ειδικότερα ο κ. Κωτσός επισήμανε πως η ο νόμος που απορρίφθηκε από το σύνολο των αυτοδιοικητικών θεσμών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά «πέρασε» από την Ελληνική Βουλή χάρη στις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., δεν είναι παρά το «όχημα» για ριζική αλλαγή της πολιτικής φυσιογνωμίας της Τ.Α., μέσα από την εφαρμογή ενός κομματικής έμπνευσης εκλογικού συστήματος που ευνοεί εντέχνως δημοτικές παρατάξεις μειοψηφικής και όχι πλειοψηφικής δυναμικής!

Όπως τόνισε, ο «Κλεισθένης Ι» δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στις προσδοκίες της Τ.Α. για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, παρά εξυπηρετεί πρωταρχικά τις εκλογικές επιδιώξεις του πολιτικά συρρικνωμένου κυβερνώντος κόμματος, το οποίο θέλει να αποκτήσει νομικά κατοχυρωμένο ρυθμιστικό ρόλο στην άσκηση της διοίκησης στους Δήμους και στις περιφέρειες, με μετεκλογική φαλκίδευση της αρνητικής προς αυτό, βούλησης του εκλογικού σώματος.

Θανάσης Βλάχος
Σχολιάστε