OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εντυπωσιακές και πετυχημένες στην Αυτοδιοίκηση – Καλλιόπη Τζουμέρκα Μπατάλα, Κατερίνη

Το OTAVOICE συνεχίζει το αφιέρωμα του «Εντυπωσιακές και πετυχημένες στην Αυτοδιοίκηση» φιλοξενώντας σήμερα την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Καλλιόπη Τζουμέρκα Μπατάλα.

Γεννημένη στο Μόναχο της Δυτικής Γερμανίας Ιούλιο, με ζώδιο Καρκίνος με ωροσκόπο Τοξότη, συνδυασμός «κάτσε καλά» όπως λέει η ίδια, η Καλλιόπη Τζουμέρκα Μπατάλα, είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Ένας τίτλος τον οποίο χειρίζεται με επιτυχία και καταξίωση, πράγμα δύσκολο σε έναν χώρο όπως αυτός της πολιτικής όπου η συνήθης εικόνα είναι διαφορετική κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας.

Οι σπουδές και η διδασκαλία

Η Τζουμέρκα Μπατάλα επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κατερίνη στην δευτέρα λυκείου. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Παιδαγωγικό Τμήμα και έκανε μεταπτυχιακό στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση, και στη συνέχεια εργάστηκε στο μονοθέσιο σχολείο στο Ελατοχώρι Πιερίας, στο διθέσιο σχολείο Καρυών για πέντε χρόνια.

Η πολιτική

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκίνησε το 2006 όπου εκλέχτηκε με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» του νυν δημάρχου Κατερίνης Σ. Χιονίδη και υπηρέτησε σε πολλές θέσεις. Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Επιτροπής Παιδείας Πρόεδρος Βρεφονηπιακών Σταθμών, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγη και ανέλαβε αρχικά αντιδήμαρχος Οικονομικών και από το 2017 μέχρι σήμερα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ενασχόληση με τα κοινά, ως στάση ζωής

«Η ενασχόληση με τα κοινά, είναι λειτούργημα και στάση ζωής. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι δημότες η αγάπη τους και η στήριξη τους. Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί αποτελώ μέρος μιας μεγάλης οικογένειας στον Δήμο Κατερίνης που έχει ως πρωταρχικό μέλημα της τον άνθρωπο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και αφιλόξενο πολλές φορές περιβάλλον» τονίζει η Τζουμέρκα Μπατάλα.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, αισθάνεται βεβαίως το «βάρος» του τίτλου ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, κάτι που όπως λέει την γεμίζει ευθύνη να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να δικαιώσει φυσικά τη επιλογή που έγινε στο πρόσωπο της.

Ο χρόνος της μοιράζεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις της στο Δήμο, στο εκπαιδευτικό της έργο, αλλά και στην οικογένεια, ως μητέρα δύο παιδιών μιας κόρης, φοιτήτρια Βιοχημείας και ενός υιού υποψηφίου στη Γ΄Λυκείου.

Εύη Μιχωλού

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής με το Δήμαρχο Ωρωπού

otavoice

Σιωπηλή πορεία των Σχολείων Μουζακίου για τα Τέμπη

otavoice

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πορεία υλοποίησης της Πατρών – Πύργου

otavoice

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία αναγνωρίζει την προσπάθεια του δήμου Τρίπολης για το κολυμβητήριο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Γ.Ντάτσικα με τον Γεν. Περιφερειακό Αστυν.Δ/ντή

otavoice

Εκλογές ΚΕΔΕ: Νέα υποψηφιότητα με την παράταξη του Λ. Κυρίζογλου

otavoice