OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Καισαριανής για την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο από την κυβέρνηση

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ. ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δημόσια περιουσία που εκχωρείται στο Υπερταμείο και τη λήψη πρωτοβουλιών ενάντια σε αυτήν την απόφαση. Ανάμεσα στα ακίνητα της λίστας του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον ως τώρα έλεγχο, εμφανίζονται 28 καταχωρήσεις εκτάσεων που βρίσκονται στο Δήμο Καισαριανής. Μέσα σε αυτά είναι αθλητικοί χώροι (γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, μπάσκετ Αλεξάνδρου), το πάρκο του Άι Γιάννη, το 2 ο Δημοτικό σχολείο, παιδικές χαρές (Αμασείας, 2ας Μαΐου), μέχρι και η πλατεία του Αγ. Νικολάου.

Γεγονός που προκάλεσε την έντονη οργή του Δημάρχου, Ηλία Σταμέλου, ο οποίος ανέφερε σχετικά: “Μοναδικός σκοπός, να πιαστούν «οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων» και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον ελληνικό λαό και τη δημόσια περιουσία. Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν επιχειρηματικό παράδεισο. Ότι η περίφημη «επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που περιμένει το λαό”.

Αναλυτικά η πρόσκληση για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο:

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα Σεπτέμβρη (ΦΕΚ Β’ 2317/19-09-18) και κατ’ επιταγή των μνημονιακών της δεσμεύσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην εκχώρηση στην ΕΕΣΠ (το γνωστό Υπερταμείο – πρώην ΤΑΙΠΕΔ) ακόμη 10.199 ακινήτων του Δημοσίου συνολικής έκτασης 511.357,451τμ. Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον «εγγύηση» για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους. Στη λίστα περιλαμβάνονται σχολεία, νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κλπ που παίρνουν το δρόμο της εκχώρησης, ακολουθώντας τα λιμάνια-αεροδρόμια-πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται προγραμματισμένα. Μοναδικός σκοπός, να πιαστούν «οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων» και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον ελληνικό λαό και τη δημόσια περιουσία.

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν επιχειρηματικό παράδεισο. Ότι η περίφημη «επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που περιμένει το λαό.
Ανάμεσα στα ακίνητα της λίστας του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον ως τώρα έλεγχο, εμφανίζονται 28 καταχωρήσεις εκτάσεων που βρίσκονται στο Δήμο μας. Μέσα σε αυτά είναι αθλητικοί χώροι (γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, μπάσκετ Αλεξάνδρου), το πάρκο του Άι Γιάννη, το 2 ο Δημοτικό σχολείο, παιδικές χαρές (Αμασείας, 2ας Μαΐου), μέχρι και η πλατεία του Αγ. Νικολάου.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε επιχειρηθεί λίγα χρόνια πίσω, το 2014, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όταν ξεπουλούσε στο ΤΑΙΠΕΔ τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Τότε βρήκε απέναντι την αποφασιστικότητα του Καισαριανιώτικου λαού, που με τη δράση του δεν επέτρεψε να προχωρήσει κανένα τέτοιο βέβηλο σχέδιο.
Μην την ίδια αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε και την τωρινή προσπάθεια. Με σκοπό την άμεση συζήτηση και ενημέρωση, καλούμε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 7.00μμ με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δημόσια περιουσία που εκχωρείται στο Υπερταμείο και τη λήψη πρωτοβουλιών ενάντια σε αυτήν την απόφαση.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής
Ηλίας Σταμέλος.

Σχετικά Άρθρα

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice

Συνάντηση της Δημάρχου Ιλίου με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών

otavoice