OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πιερία: Ονόματα, συμμαχίες, καραμπόλες στη σκιά του Ολύμπου – Γράφει η Εύη Μιχωλού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προεκλογική περίοδος που στην Πιερία και συγκεκριμένα στον Δήμο Κατερίνης ξεκίνησε νωρίς διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά: σασπένς, «τρανταχτά» ονόματα, θεωρίες συνωμοσίας, προβλέψεις και φυσικά δημοσκοπήσεις. Αναλυτικά:

Δήμος Κατερίνης

Οι τρεις υποψήφιοι που διεκδικούν την “καρέκλα” του Δημάρχου Κατερίνης προέρχονται από την «γαλάζια παράταξη» και ως εκ τούτου είναι φυσικό να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Ο νυν δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος, και ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του κ. Χιονίδη, Θανάσης Λιακόπουλος. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη» Νίκος Μακρίδης του οποίου η απόφαση για συνεργασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί το «μήλον της έριδος» ο ίδιος και το σημαντικό 17% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές.

Επίσης ο Γιώργος Νταντάμης που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γρηγόρης Ζάννας ο οποίος όμως επισήμως δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση. Ο υιός του κ. Ζάννα διετέλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης αποχώρησε όμως για να συνεχίσει με την Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη. Αναμένεται υποψηφιότητα από το ΚΚΕ και μέχρι τις εκλογές, ίσως υπάρξουν και άλλα ονόματα που τώρα απλά ακούγονται ως φήμες.

Δήμος Δίου Ολύμπου

Στον Δήμο Δίου Ολύμπου οι μνηστήρες είναι πολλοί και η εκλογική μάχη αναμένεται αμφίρροπη. Πέρα από τον νυν Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, έχουν ανακοινώσει επίσημα ο επίσης προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ Βαγγέλης Γερολιόλος, ο Δημήτρης Μυλωνέρος, ο Στέργιος Φαρμάκης, και ο Θανάσης Καλαιτζής πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Δήμος Πύδνας Κολινδρού

Στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού ο νυν Δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος ενώ μέχρι στιγμής ακούγονται ονόματα, όπως του επικεφαλή της μειοψηφίας Παναγιώτη Καζά χωρίς να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice